FC Twente verspeelt punten, Sparta en Go Ahead profiteren

1 maart 2019, 22:04   Bijgewerkt: 1 maart 2019, 22:16

FC Twente kwam de maanden december, januari én februari zonder kleerscheuren door, maar liep vrijdag tegen zijn eerste puntenverlies na de winterstop aan. Roda JC begon het carnavalsweekend met een gelijkspel in het duel der degradanten. Topschutter Mario Engels opende de score met zijn 22ste treffer van het seizoen, maar miste in de ook nog slotfase een penalty. Sparta en Go Ahead Eagles kwamen wel tot een overwinning: het gat tussen de nummer één en naaste achtervolger Sparta is nu nog altijd negen punten.

Roda JC - FC Twente 1-1

De koploper reisde met een gehavende selectie af naar Zuid-Limburg: vijf (!) mogelijke rechtsbacks waren niet beschikbaar, waardoor de linksbenige Xandro Schenk rechts achterin moest plaatsnemen. Na een half uur spelen werd de gelegenheidsdefensie van de Tukkers opengebroken: wie anders dan Engels stond aan het einde van de Roda JC-aanval en schoot tegendraads de 1-0 binnen.

Na rust voerde FC Twente de druk langzaam maar zeker op. Invaller Mo Hamdaoui speelde Aitor Cantalpiedra vrij met een subtiele steekpass en de Spanjaard vond de korte hoek: 1-1. FC Twente leek door te kunnen drukken, maar kreeg in de slotfase plotseling een penalty tegen na een overtreding van keeper Joël Drommel. De sluitpost maakte zijn fout echter goed door de strafschop van Engels tegen te houden. Jelle van der Heyden kreeg vlak voor tijd nog zijn tweede gele kaart, maar het Enschedese tiental hield stand. En zodoende werden er wel weer eens punten verspeeld, maar een nederlaag werd afgewend. 

Sparta - RKC Waalwijk 2-1

Sparta loopt twee punten in op de koploper na een late overwinning op RKC. De Brabanders verloren voorafgaand aan de wedstrijd slechts één keer na de winsterstop en leken ook op Het Kasteel op weg naar een stunt. Nadat beide ploegen enkele fraaie mogelijkheden niet hadden benut, kreeg Sylla Sow alle ruimte om een corner tot doelpunt te promoveren: 0-1.

Die stand bleef lange tijd op de borden staan. Sparta zette RKC onder druk, maar doelman Etienne Vaessen was nauwelijks te passeren. De keeper moest in de slotfase alsnog capituleren na een schitterend genomen vrije trap van Laros Duare en een rake kopbal van Halil Dervisoglu. Zodoende loopt Sparta punten in op Twente.

{image[332781][right-half][]}Go Ahead Eagles - MVV 2-0

MVV had bij een uitzege in Deventer de koppositie in de derde periode over kunnen nemen van FC Twente, maar ging met nul punten terug naar Maastricht. Go Ahead Eagles had een veldoverwicht en maakte de meeste aanspraak op een overwinning, maar leek niet verder te komen dan een schot van Richard van der Venne tegen de paal. In de slotfase viel een, waarschijnlijk, als voorzet bedoelde inzet van Bruno Andrade binnen bij de tweede paal. Invaller Maarten Pouwels zorgde in de blessuretijd nog voor 2-0 na een onbegrijpelijke flater van doelman Luuk Koopmans. Go Ahead, dat zich zo herstelt van de enorme zeperd van afgelopen week tegen Sparta Rotterdam, won klimt over FC Den Bosch heen naar de derde plek.

Jong Ajax - FC Den Bosch 2-2

FC Den Bosch wacht alweer zes wedstrijden op een overwinning. De winnaar van de tweede periode zag een 0-1 voorsprong tegen Jong Ajax in rook opgaan en moest zich tevredenstellen met een punt op De Toekomst. Na een overtreding van Perr Schuurs op Rauno Sappinen ging de bal op de stip: Stefano Beltrame schoot vanaf elf meter de 0-1 binnen. Jong Ajax boog de score voor de pauze alweer om, dankzij Noa Lang. De linksbuiten schoot van afstand de gelijkmaker binnen en tekende met een bekeken stift voor 2-1.

Na rust bleef Jong Ajax drukken en was het wachten op de 3-1, maar doelman Wouter van der Steen stak in prima vorm. De treffer viel zelfs uiteindelijk aan de andere kant. Mats Deijl blies een aanvankelijk afgeslagen Bossche counter nieuw leven in en Beltrame maakte zijn tweede van de avond: 2-2.

Overige uitslagen:

FC Dordrecht - NEC 2-2

SC Cambuur - TOP Oss 0-0

Helmond Sport - Jong PSV 0-2

Jong FC Utrecht - Telstar 0-1

Almere City - FC Eindhoven 2-0

Programma:

Maandag: Jong AZ-FC Volendam (20.00 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen