De Graafschap vervolgt degradatiestrijd met een punt tegen ADO

1 maart 2019, 22:08   Bijgewerkt: 1 maart 2019, 22:41

De Graafschap heeft vrijdag wederom een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. Na een slechte, maar amuserende wedstrijd was de conclusie dat er simpelweg niet meer inzat voor de thuisploeg. Sheraldo Becker scoorde namens ADO al snel de 0-1 en was lang de betere partij, maar verzuimde nogmaals te scoren. Youssef El Jebli bezorgde in het 'Haags kwartiertje' De Graafschap alsnog een punt.

Voorafgaand aan het duel bestempelde de Graafschap-trainer Henk de Jong dit duel als een zespuntenduel en benadrukte hij dat winst nodig zou zijn om in de race te blijven voor rechtstreekse handhaving. Hiertoe startte hij met Nabil Bahoui, een zevenvoudig Zweeds international die transfervrij werd overgenomen van Grasshoppers, in de basis. Hoewel Bahoui nog niet geheel fit was, geloofde de Jong dat hij het elftal een kwaliteitsimpuls zou moeten geven.

Deze kwaliteitsimpuls bleef echter uit en Bahoui werd nauwelijks in het spel van De Superboeren betrokken. Alle aanvallen gingen via de rechtervleugel, maar vaak waren de voorzetten van deze kant te slap en konden verdedigd worden door de ADO-defensie. Tenminste, als de Graafschap over de middellijn kwam. Heel vaak werd de bal achterin rondgespeeld, waardoor het elftal van Henk de Jong ongeïnspireerd en besluiteloos oogde.

Na rust bleef het spelbeeld nagenoeg gelijk, al zakte ADO nog iets verder in. De Graafschap toonde wel de wil, maar het spel was onsamenhangend en lang niet goed genoeg om ADO te verrassen. De Hagenezen hielden de beste kansen, maar gooiden de wedstrijd niet in het slot. Aan het begin van het Haags kwartiertje ontstonden er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van de Graafschap, maar dichterbij dan een schot op de lat kwam ADO niet.

Daarna verwerd het 'Haags kwartiertje' langzaam tot een 'Doetinchems kwartiertje'. De Graafschap besloot nog eenmaal vol aan te zetten en met succes. Na een vrije trap van El Jebli kreeg hij de bal terug van Burgzorg, waarna hij de bal vervolgens hard in de bovenhoek ramde.Dit doelpunt was het startsein van enkele chaotische, maar zeer spannende laatste minuten. De Graafschap maakte het meeste aanspraak op nog een doelpunt, maar ook ADO kreeg nog enkele kansen. Een doelpunt viel er aan beide kanten niet meer.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. ADO pakt wel een punt, maar kan nog ingehaald worden door vele concurrenten, en de Graafschap komt wel dichterbij FC Emmen, maar staat nog steeds onder de rode streep. De overwinning waarop De Jong hoopte, kwam er dus niet. Ook moeten De Superboeren vrezen voor de blessure van Hidde Jurjus, die misschien wel voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

Opstellingen en beoordelingen

De Graafschap: Hidde Jurjus 6 (41. Nigel Bertrams 6); Leeroy Owusu 4,5, Bart Straalman 5,5, Ted van de Pavert 5,5, Jordy Tutuarima 6; Azor Matusiwa 6,5, Youssef El Jebli 6, Javier Vet 6; Delano Burgzorg 5,5, Charlison Benschop 6 (33. Furdjel Narsingh 6), Nabil Bahoui 4,5 (70. Daryl van Mieghem 6).

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6; Giovanni Troupée 6, Tom Beugelsdijk 6,5, Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 6,5; Lex Immers 6, Abdenasser El Khayati 7 (87. Shaquille Pinas -), Danny Bakker 6,5; Sheraldo Becker 7,5 (90. Elson Hooi), Tomas Necid 5,5, John Goossens 6,5 (72. Dion Malone 5,5).

Man of the Match: Sheraldo Becker

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen