Duitse titelstrijd weer open na nieuwe flater Dortmund

1 maart 2019, 22:26

Borussia Dortmund heeft zichzelf wederom een hele slechte dienst bewezen. De ploeg van Lucien Favre won na de winterstop pas drie officiële duels en kreeg op bezoek bij 1. FC Augsburg vrijdagavond weer een flinke tik te verwerken: de koploper van de Bundesliga liep tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan dankzij twee treffers van Ji Dong-Won (2-1).

Dat Paco Alcácer, hij is de meest succesvolle invaller van de gehele Bundesliga met dertien goals waarvan twaalf als invaller, vlak voor het einde nog de aansluitingstreffer maakte, was slechts voor de statistieken. En die statistieken toonden aan dat Augsburg angstvallig effectief was: het kwam - zonder de geblesseerde Jeffrey Gouweleeuw - tot slechts twee schoten op doel, maar die waren wel beide raak.

Dong-Won, die schitterde tegen zijn oude werkgever, opende na een kwartier de score en maakte na ruim een uur ook de tweede. Met een heerlijke stift strafte hij een fout van Achraf Hakimi keihard af. In de slotfase kregen Mario Götze, die verliest van z'n broertje die inviel bij FC Augsburg, en Jadon Sancho nog grote kansen op de gelijkmaker. Ondanks veel aandringen, viel die niet meer voor Dortmund.

Door het nieuwe verlies kan Bayern München later dit weekend bij een overwinning op Borussia Mönchengladbach op gelijke hoogte komen in punten. Na de slechte maand in februari - waarin Dortmund de voorsprong in de Bundesliga weggaf, het uitgeschakeld werd in de DFB-Pokal en een slechte uitgangspositie werd verkregen in de Champions League - werd ook maart slecht begonnen. Daardoor ligt de titelstrijd in Duitsland weer helemaal open.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen