Gisteren gemist: ADO gelijk, Twente morst en Messi terug bij AFA

2 maart 2019, 08:33

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 1 maart.

De Graafschap vervolgt degradatiestrijd met een punt tegen ADO Den Haag

De Graafschap heeft vrijdag wederom een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. Na een slechte, maar amuserende wedstrijd was de conclusie dat er simpelweg niet meer inzat voor de thuisploeg. Sheraldo Becker scoorde namens ADO al snel de 0-1 en was lang de betere partij, maar verzuimde nogmaals te scoren. Youssef El Jebli bezorgde in het 'Haags kwartiertje' De Graafschap alsnog een punt.

Messi keert voor het eerst sinds WK weer terug bij Argentinië

Lionel Messi keert terug bij de nationale ploeg van Argentinië. De aanvaller van FC Barcelona is namelijk voor het eerst weer opgeroepen door bondscoach Lionel Scaloni, die dus ongetwijfeld te horen heeft gekregen dat de Barça-ster weer wil uitkomen voor zijn land. Sinds het teleurstellende WK in Rusland kwam hij niet meer in actie voor de Argentijnen.

PSV benoemt Romário tot ambassadeur in Brazilië

PSV heeft Romário de Souza Faria benoemd tot ambassadeur van de club in Brazilië. De voormalig spits gaat in zijn eigen land de Nederlandse voetbalclub vertegenwoordigen, zoals Carlos Salcido en Francisco Javier Rodríguez dat al doen in Mexico. "PSV is mijn club, ik vind het een grote eer om deze nieuwe rol te krijgen", aldus de voormalig spits.

FC Twente verspeelt punten, Sparta en Go Ahead profiteren

FC Twente kwam de maanden december, januari én februari zonder kleerscheuren door, maar liep vrijdag tegen zijn eerste puntenverlies na de winterstop aan. Roda JC begon het carnavalsweekend met een gelijkspel in het duel der degradanten. Sparta en Go Ahead Eagles kwamen wel tot een overwinning: het gat tussen de nummer één en naaste achtervolger Sparta is nu nog altijd negen punten. FC Den Bosch speelde gelijk tegen Jong Ajax.

Duitse titelstrijd weer open na nieuwe flater Dortmund, Inter verliest

Borussia Dortmund heeft zichzelf wederom een hele slechte dienst bewezen. De ploeg van Lucien Favre won na de winterstop pas drie officiële duels en kreeg op bezoek bij 1. FC Augsburg vrijdagavond weer een flinke tik te verwerken: de koploper van de Bundesliga liep tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan dankzij twee treffers van Ji Dong-Won (2-1). In Italië ging Internazionale met dezelfde cijfers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346780/internazionale-kan-derde-plek-kwijtraken-na-verlies-bij-cagliari/,_blank,onderuit]. 

Karsdorp en Dilrosun maken rentree in de wedstrijdselectie

Goed nieuws voor Rick Karsdorp: de verdediger is weer terug bij AS Roma. De rechtsachter kampte de laatste weken met een spierblessure, maar zit voor het het duel met SS Lazio weer in de wedstrijdselectie. Ook Nederlander Justin Kluivert zit logischerwijs bij de groep voor de Il Derby della Capitale. Ook voor Javairo Dilrosun was er goed nieuws: hij zit bij Hertha BSC weer bij de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346770/weer-fitte-dilrosun-voor-het-eerst-in-maanden-bij-hertha-selectie/,_blank,groep].

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen