Tottenham Hotspur en Arsenal gelijk na dubieuze strafschoppen

2 maart 2019, 15:32   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 15:38

Na twee goedkope penalty's, fouten van Davinson Sanchez en een rode kaart voor Lucas Torreira is Tottenham Hotspur - Arsenal onbeslist geëindigd (1-1). De bezoekers kregen in de slotfase de ultieme mogelijkheid om de zege te pakken, maar Pierre-Emerick Aubameyang faalde vanaf elf meter.

Arsenal kwam enkel en alleen voor een resultaat naar Wembley. Dat kwam het vertoonde spel van The Gunners zeker niet ten goede, effectief was de speelwijze van Unai Emery echter wel. Arsenal kon de verdedigende stellingen betrekken na de openingstreffer van Aaron Ramsey in de zestiende minuut. Die werd ingeleid door een fout van Sanchez op de middenlijn. De oud-Ajacied leverde zomaar in en zette Alexandre Lacazette Ramsey alleen voor Hugo Lloris.

Tottenham mocht het spel maken van Arsenal, maar had het lastig met de hard werkende buren. Kane dacht wel de gelijkmaker te scoren met een strakke kopbal in de kruising, maar de spits deed dat in buitenspelpositie. Na een goede kans voor Iwobi kreeg Spurs de twee beste mogelijkheden op de 1-1. Christian Eriksen vond van dichtbij Bernd Leno op zijn pad, op de rebound van Moussa Sissoko had de Duitser een geweldige reflex in huis.

Spurs had een cadeautje nodig om uiteindelijk op gelijke hoogte te komen. Shkodran Mustafi werkte Kane in de zestien naar de grond. Maar daar ging een buitenspelsituatie aan vooraf. Arbiter Anthony Taylor zag het niet en legde de bal op de stip. Kane maakte vanaf elf meter geen enkele fout.

Dat Arsenal uiteindelijk met een puntje van het veld stapte, had het aan zichzelf te danken. Taylor deelde vlak voor het ingaan van de extra tijd opnieuw een dubieuze strafschop uit, maar nu aan Arsenal. Hij bestrafte een lichte duw van Sanchez in de rug van Aubameyang. Maar dit cadeautje was niet besteed aan Aubameyang. Hij zag zijn inzet gestopt worden. Arsenal eindigde ook nog met tien man met een schandalige tackle van Lucas Torreira op Danny Rose. Voor het resultaat had dat geen consequenties meer. 

Bekijk hier de stand in de Premier League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen