City zet Liverpool onder druk, competitiedebuut Chong bij United

2 maart 2019, 18:03   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 18:17

Manchester City heeft zaterdagmiddag een minieme, maar belangrijke zege geboekt op het AFC Bournemouth van Nathan Aké. Dankzij een doelpunt van Riyad Mahrez eindigde de wedstrijd in 0-1. Bij stadsgenoot Manchester United maakte Tahith Chong zijn competitiedebuut. The Red Devils wonnen door een late goal van Romelu Lukaku met 3-2 van Southampton.

AFC Bournemouth - Manchester City (0-1)

Om Liverpool - dat zondag in actie komt tegen Everton - onder druk te zetten, mocht Manchester City geen fout maken tegen AFC Bournemouth. De club van de Nederlandse verdediger Aké draait goed mee in de middenmoot en is een geduchte tegenstander voor de topclubs. De thuisploeg werd tegen City echter bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur gespeeld en produceerde gedurende de wedstrijd geen enkel schot.

De ploeg van Pep Guardiola domineerde de wedstrijd in het Vitality Stadium, creëerde kansen, maar had moeite met het passeren van Artur Boruc. In de eerste helft slaagden de bezoekers er niet in om een doelpunt te maken. Daarnaast kreeg Manchester City een flinke domper te verwerken: Kevin De Bruyne raakte geblesseerd bij het geven van een pass en werd nog voor rust gewisseld.

Uitgerekend De Bruyne's vervanger, Mahrez, opende tien minuten na rust de score. De Algerijn schoof de bal beheerst binnen op aangeven van David Silva. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor City (tijdelijk) naar de koppositie stijgt met twee punten voorsprong op Liverpool. De club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum neemt het zondag op Goodison Park op tegen stadsgenoot en aartsrivaal Everton.

Manchester United - Southampton (3-2)

Manchester United is in de Premier League nog altijd ongeslagen onder Ole Gunnar Solskjaer. De Engelse grootmacht leek zaterdag voor eigen publiek echter wel punten te gaan verspelen. Door doelpunten van Andreas Pereira en Lukaku werd na rust een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong, maar daarna incasseerde de thuisploeg de gelijkmaker.

James Ward-Prowse dacht even de held van Southampton te worden. De middenvelder dompelde Old Trafford even in rouw door een kwartier voor tijd met een prachtige vrije trap de 2-2 te maken. Uiteindelijk keerden de bezoekers met lege handen huiswaarts. Het was namelijk Lukaku die United met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de zege bezorgde. Diep in blessuretijd kreeg United nog een penalty, die gemist werd door Paul Pogba. Chong (19) kwam in de extra tijd als invaller binnen de lijnen. Het was voor de Nederlandse aanvaller zijn eerste optreden in de Engelse competitie.