Heracles speelt dramatisch én heeft VAR tegen: Utrecht wint

2 maart 2019, 20:31   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 21:57

FC Utrecht heeft de strijd om de zesde plaats gewonnen van Heracles Almelo. De thuisploeg speelde in één van zijn slechtste wedstrijden dit seizoen en moest vlak voor rust met tien man verder: VAR Clay Ruperti adviseerde arbiter Christiaan Bax om een overtreding van Jesper Drost met rood te bestraffen. Diezelfde VAR greep in de slotfase nogmaals in, waarna Bax een strafschop aan de gasten toekende. Riechedly Bazoer legde vanaf de stip de geflatteerde 1-5 eindstand vast. FC Utrecht komt op 36 punten en springt over Heracles heen.

Heracles begon met twee wijzigingen ten opzichte van de fortuinlijke zege bij VVV-Venlo. De geschorste matchwinnaar Mohammed Osman werd afgelost door Lerin Duarte; Adrian Dalmau had zijn basisplek weer terug, ten koste van de geblesseerde Joey Konings. FC Utrecht speelde met Michiel Kramer in plaats van de zieke Jean-Christophe Bahebeck.

Heracles kon niet veel voor elkaar boksen in de eerste helft. Alleen Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas waren gevaarlijk van afstand, maar David Jensen redde in beide gevallen knap. Vlak voor rust drukte de arbitrage zijn stempel op de wedstrijd. Drost was te laat bij de bal in duel met Sean Klaiber en raakte zijn tegenstander op het scheenbeen. Arbiter Bax keek de onbeholpen overtreding terug op aanraden van de VAR en stuurde Drost van het veld af.

In de blessuretijd was er nog een vervelende botsing tussen Willem Janssen en Kristoffer Peterson. De Zweed kon niet verder en ook Janssen moest even bijkomen. De aanvoerder kon zijn wedstrijd echter voortzetten en kopte na rust zelfs de 0-2 binnen uit een corner. Michiel Kramer zorgde met het hoofd voor de assist op Janssen, maar liet later meerdere fraaie kansen op de 0-3 liggen.

In de slotfase liep FC Utrecht nog verder uit. De ingevallen Bazoer ging gewillig naar de grond in duel met Tim Breukers en kreeg een penalty mee van Bax: Simon Gustafson zorgde voor 1-4. Bax zag even later een overtreding van Czyborra op Kerk over het hoofd, maar bekeek de beelden op aanraden van de VAR opnieuw en wees weer naar de stip. Bazoer mocht ditmaal de trekker overhalen: 1-5.

Opstelling en beoordelingen*:

Heracles Almelo: Janis Blaswich 4; Tim Breukers 4.5, Maximilian Rossmann 4.5, Dario van den Buijs 6, Lennart Czyborra 5; Jesper Drost 5, Lerin Duarte 4.5, Alexander Merkel 4.5; Brandley Kuwas 4.5, Adrián Dalmau 5 (87. Silvester van der Water -), Kristoffer Peterson 5.5 (45+4. Dabney dos Santos 5)

FC Utrecht: David Jensen 7; Sean Klaiber 6.5, Willem Janssen 6.5, Timo Letschert 7, Nicolas Gavory 5; Joris van Overeem 5.5, Simon Gustafson 5, Sander van de Streek 6 (86. Urby Emanuelson -); Gyrano Kerk 6.5 (86. Nick Venema -), Michiel Kramer 4.5, Othman Boussaid 4.5 (69. Riechedly Bazoer 6)

Man of the match: Timo Letschert

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen