Bax verdedigt zijn beslissingen, Wormuth niet blij met arbitrage

2 maart 2019, 22:34   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 11:15

De wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht stond bol van de discutabele arbitrale beslissingen. Scheidsrechter Christiaan Bax stuurde Heraclied Jesper Drost vlak voor rust met rood van het veld en gaf Utrecht in de slotfase twee strafschoppen. Frank Wormuth zet zijn vraagtekens bij een aantal momenten, maar Bax vindt dat hij de juiste beslissingen heeft gemaakt.

Bax gaf aan het einde van de eerste helft een directe rode kaart aan Drost. De arbiter had aanvankelijk niet door dat de middenvelder een harde overtreding maakte op Sean Klaiber. Op aanraden van de VAR keek Bax langs de zijlijn de situatie terug. "Ik dacht dat er niet veel aan de hand was en besloot door te laten voetballen. De VAR gaf meteen aan dat hij het een rode kaart vond. Daar was ik door verrast want ik had de situatie gemist", begint hij tegenover FOX Sports.

"Ik heb de beelden vertraagd en op echte snelheid gezien. Dan kan ik maar tot één conclusie komen: dat het een rode kaart is en de VAR zijn werk goed heeft gedaan. Toen hij (Drost, red.) de bal miste, trok hij zijn been niet terug en zette hij 'm door op de scheen van Klaiber", aldus Bax, die Utrecht tien minuten voor tijd de eerste strafschop gaf na een overtreding van Tim Breukers op Riechedly Bazoer. "Ik zie dat de verdediger van Heracles te laat is en Bazoer wordt geraakt. Ik denk dat het een terechte strafschop is."

Vervolgens gaf de dienstdoende scheidsrechter een penalty na een overtreding op Gyrano Kerk. "Ik zag de val en had het idee dat het te makkelijk was. Wat ik op het scherm zag, is dat hij in de mangel werd genomen bij zijn achterste been. Dan kan ik maar tot één conclusie komen: dat het een een strafschop is."

Wormuth niet blij

Heracles had de arbitrage dus niet mee, tot ongenoegen van Wormuth. De Duitser denkt dat de VAR geen goede invloed had op de wedstrijd. "De VAR kijkt na of er sprake was van aanraking, ook als die licht was. Maar ik geloof gewoon niet dat een speler van tachtig kilo, die goed getraind is en een atleet is, omvalt na een lichte beroering", zegt hij bij de NOS.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen