Slutsky laakt 'veteranenvoetbal' en grapt over 'Kepa-situatie'

3 maart 2019, 09:56

Leonid Slutsky kijkt met gemengde gevoelens terug op de thuisoverwinning van Vitesse op NAC Breda (4-1). De Russische oefenmeester is uiteraard tevreden met de zege, maar minder blij met het vertoonde spel voor rust. "Het was verschrikkelijk", zijn de niet te misverstane woorden van Slutsky tegenover De Gelderlander.

Vitesse speelde ondermaats in de eerste helft en wist pas in het laatste kwartier hekkensluiter NAC van zich af te schudden. "Het tempo lag zo ontzettend laag, we speelden veteranenvoetbal. In de rust heb ik benadrukt dat als we zo bleven spelen, we niet gingen winnen", aldus Slutsky, die wél tevreden is over de tweede helft van zijn ploeg. "Er stond een compleet ander team op het veld. We waren agressief, het tempo ging omhoog en we hadden totale controle over de wedstrijd."

Door een hoofdblessure moest Mohammed Dauda na een halfuur de strijd staken, waardoor de achttienjarige Thomas Buitink een uur speeltijd kreeg. "Hij is moeilijk te verdedigen", zegt Slutsky over zijn jonge spits. "Thomas is een agressieve spits en gevaarlijk in het strafschopgebied. Zijn uithoudingsvermogen is goed en hij werkt altijd hard."

Kepa-situatie

Dauda wilde aanvankelijk de wedstrijd vervolgen, maar op aanraden van de clubarts besloot Slutsky de Ghanees te wisselen. "Dauda's situatie leek wel een beetje op die van Kepa, eigenlijk", grapt de Rus in gesprek met de NOS. "Het was eenvoudig om hem tegen te houden. Dauda bleef buiten de lijn staan en ik versperde hem de weg. Honderd kilo tegen zestig kilo, daarmee kon ik hem stoppen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen