Spoorboekje: Leeuwinnen, Eerste Divisie, ErediVisie en Allach

4 maart 2019, 08:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 4 maart.

Nieuws

Aanstelling Allach

Bijzonder nieuws uit Arnhem: na het vertrek van Marc van Hintum heeft Vitesse volgens diverse media, waaronder Omroep Gelderland, een overeenkomst gesloten met de oude bekende Mo Allach. Hij vertrok in 2017 om de technische baas te worden in Israel bij topclub Maccabi Haifa. Vandaag - uiterlijk morgen - wordt de officiële presentatie verwacht van Allach bij zijn rentree in Arnhem.

Specials

ErediVisie

Anders dan de laatste weken was het een redelijk rustig Eredivisie-weekend. Er gebeurde weinig geks: de bovenste ploegen, PSV, AZ, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht, wonnen 'gewoon', terwijl de ploegen onderin veelal verloren. Van de laatste zes pakte alleen De Graafschap een punt. Desondanks gebeurde er genoeg dat wél opviel en dat bespreken we zoals altijd in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Debuut Frank de Boer

Frank de Boer debuteerde met Atlanta United in de MLS en FCUpdate.nl was er in de nacht van zondag op maandag bij en maakte een reportage van het duel met DC United.

Wedstrijden

Kasimpasa - Trabzonspor (18.00 uur)

Wat is er aan de hand met Kasimpasa in 2019? De ploeg stond nog bovenaan dit seizoen, in de winterstop vierde maar zit sindsdien in een absolute vrije val. Er werd nog niet gewonnen in de Turkse competitie sinds de jaarwisseling: er werd zelfs zes keer verloren. Het werd uitgeschakeld in de Turkse beker en is het compleet kwijt. Kan het tij tegen Trabzonspor een beetje worden gekeerd of volgt er de volgende tik?

Nederland - Polen (18.30 uur)

De ploeg van Sarina Wiegman begon het duel om de Algarve Cup met een kater en zal die willen wegspoelen tegen Polen. Dat moet het wel doen zonder Stefanie van der Gragt, die geblesseerd uitviel. Op haar plek werd een aanvalster opgeroepen (Katja Snoeijs), waardoor de intenties van de Leeuwinnen in elk geval duidelijk zijn.

Jong AZ - FC Volendam (20.00)

Een derby in de Eerste Divisie: Jong AZ tegen FC Volendam. Een mooi affiche, alleen al in de wetenschap dat de ploeg van Hans de Koning de laatste vijf duels niet verloor. Drie keer volgde er echter ook een remise, waardoor ze aan de bak moeten om weer op de play-offplaatsen te komen. Op bezoek bij buurman AZ moet er dus gewonnen worden.

Voetbal op tv

18.30 uur: Nederland - Polen, Veronica, live verslag van het duel in de Algarve Cup

20.00 uur: Jong AZ - FC Volendam, FOX, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Hamburger SV - SpVgg Greuther Fürth, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Sheffield Wednesday - Sheffield United, Ziggo Sport, live verslag van het duel in het Championship

22.00 uur: Natafelen met Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen