Van Persie leidt Feyenoord met hattrick simpel langs FC Emmen

3 maart 2019, 18:44

Feyenoord heeft zich zondagmiddag enigszins weten te herstellen van de bekeruitschakeling tegen Ajax van afgelopen woensdag. In eigen huis had de ploeg uiteindelijk weinig moeite met promovendus FC Emmen: 4-0. Grote man bij de Rotterdammers was Robin van Persie, hij maakte drie doelpunten. Door de zege blijft Feyenoord de nummer drie van de Eredivisie. 

Na het eerste kwartier nam Feyenoord het heft meer in handen en dat leverde ook kansjes op. Een schot van Berghuis op aangeven van Sam Larsson ging net naast en Scherpen tikte een kopbal van Van Persie over de lat. Diezelfde Van Persie lukte het net als Cuco Martina even later niet om een voorzet van Berghuis binnen te glijden en na wat kappen en draaien schoot de routinier een paar minuten daarna net voorlangs. Emmen kwam er nauwelijks meer uit, maar als dat de ploeg van coach Dick Lukkien lukte was het ook meteen heel gevaarlijk. Een hoekschop werd over het doel gekopt door Braken en niet lang daarna kreeg de spits een levensgrote kans op de verrassende 0-1. Emmen schakelde snel om, Alexander Bannink legde klaar op de volledig vrijstaande Braken, maar de spits speelde knullig de bal te ver voor zich uit en zag Kenneth Vermeer redden. De keeper raakte daarbij overigens geblesseerd en moest zich uiteindelijk laten vervangen door derde doelman Joris Delle.

Na de pauze was het voor Feyenoord zaak om snel de hoop van Emmen aan diggelen te spelen met een tweede treffer en dat lukte de ploeg vrijwel direct. Een geweldige steekpass van Berghuis werd zeven minuten na de thee door Van Persie omgezet in de 2-0. Daarna speelde Feyenoord een gewonnen wedstrijd, zeker omdat Emmen te zwak was om nog van zich af te bijten. Feyenoord ging op zoek naar meer doelpunten en vond deze, niet heel verrassend, via Van Persie. Een voorzet van Berghuis kwam voor zijn voeten en betekende de 3-0. Een kwartier voor tijd deed ook Berghuis een duit in het zakje door op zeer fraaie wijze een vrije trap achter Scherpen in het doel te plaatsen.

Na die 4-0 probeerde Emmen, onder meer door het inbrengen van een extra centrale verdediger, de schade beperkt te houden en die missie slaagde. De ploeg kreeg zelf via invaller Luciano Slagveer en Cavlan nog een paar kansjes, maar de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Het hoogtepunt van het laatste kwartier was de publiekswissel die Van Persie kreeg en dat zei genoeg. Door de probleemloze zege blijft Feyenoord derde in de Eredivisie met een voorsprong van drie punten op AZ, dat zelf van Fortuna Sittard won. FC Emmen blijft als nummer zestien onder de degradatiestreep staan, maar had vermoedelijk vooraf niet verwacht vandaag in Rotterdam veel punten te gaan halen.

Opstellingen en beoordelingen:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 7 (42. Joris Delle 7); Jeremiah St. Juste 7, Cuco Martina 6,5, Jan-Arie van der Heijden 7, Ridgeciano Haps 7; Jordy Clasie 7, Robin van Persie 8,5 (87. Luis Sinisterra -), Tonny Vilhena 7; Steven Berghuis 7,5, Nicolai Jørgensen 6,5, Sam Larsson 7 (69. Orkun Kökçü 6,5)

FC Emmen: Kjell Scherpen 7; Stef Gronsveld 5,5, Andrej Lukic 6, Nick Bakker 6, Keziah Veendorp 6, Caner Cavlan 7, Nico Neidhart 6,5 (68. Nick Kuipers 6), Michael Chacón 6, Alexander Bannink 6 (46. Luciano Slagveer 7), Anco Jansen 6 (77. Jafar Arias -), Sven Braken 6,5 

Man of the match: Robin van Persie

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen