Rutten boekt zege met Anderlecht en laat Lokeren degraderen

3 maart 2019, 19:59

Fred Rutten heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij SC Lokeren. De ploeg van de Nederlandse oefenmeester had aan treffers van Ivan Santini en Pieter Gerkens genoeg voor de drie punten, waardoor het de zesde plaats in de Jupiler Pro League weer overneemt van Gent (1-2). Door de winst wist Lokeren bovendien dat het degradeert naar het tweede niveau in België.

En dus zette de thuisploeg nog vol aan toen het negen minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. José Cevallos schoot met een fraaie knal binnen, maar wist ook dat zijn ploeg nog twee keer moest scoren. Er was namelijk een overwinning nodig om degradatie af te wenden en dat zat er niet meer in. Anderlecht was namelijk de betere ploeg en kwam na ruim een uur spelen geheel terecht op 0-2 dankzij invaller Gerkens, die profiteerde van een uitstekende voorzet van Antonio Milic.

Even daarvoor was Santini nog van het scoren afgehouden door Lokeren-keeper Davino Verhulst. Hij was na kansloos toen diezelfde spits na een kwartier voetballen wél raak kopte op aangeven van Dennis Appiah. Zonder dat de ploeg van Rutten groots speelde, bleef het wel domineren op bezoek bij de hekkensluiter, dat ondanks de naderende degradatie zich hevig verweerde.

Dat mocht uiteindelijk niet baten, waardoor Anderlecht met 1-2 kon winnen en zodoende de cruciale zesde plaats - die als laatste recht geeft op deelname aan play-off 1 - weer overneemt van Genk. Aan het spel van Anderlecht moet Rutten echter nog een hoop sleutelen, want Lokeren was al met al niet eens kansloos. Ze wonnen echter niet en degraderen dus naar de Eerste Klasse B.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen