Van Egmond steunt VAR bij Groningen - VVV, maar snapt ophef

3 maart 2019, 21:16

Scheidsrechterbaas Dick van Egmond heeft de VAR bij het duel tussen FC Groningen en VVV-Venlo, Laurens Gerrets, in bescherming genomen. Maurice Steijn gaf na het Eredivisie-duel hevige kritiek op de VAR in het algemeen, maar de voormalig leidsman vindt dat er in principe een goede beslissing werd genomen. "We moeten niet altijd kijken naar de intentie, maar ook naar het resultaat."

Dat vertelde Van Egmond tegenover FOX Sports over het discutubale moment in Groningen. Moreno Rutten kreeg rood voor een overtreding, wat volgens Steijn zeker geen rode kaart waard was. "Het was een lelijke overtreding en rood is wellicht wat zwaar gestart. Maar als je dit soort overtredingen eruit wil halen en de voetballers wilt beschermen, kan dit gebeuren. We moeten niet altijd kijken naar de intentie, maar ook naar het resultaat", aldus Van Egmond, die vond dat Rutten zijn tegenstander wel degelijk redelijk hoog raakte.

De scheidsrechtersbaas ging ook in op de kritiek van Steijn, die twijfelde aan het niveau van enkele (jonge) VAR's. "We moeten kijken wie er opgesteld moet worden, net als in de voetballerij. Sommige jonge scheidsrechters zijn echter een betere VAR dan oudere collega's. Maar wij hebben tijd nodig om te kunnen bepalen wie daarin het beste zijn. Laurens (Gerrits, red.) heeft zich in eerdere duels laten zien en geniet dan ook het vertrouwen."

Lees ook: Steijn eerlijk over VAR: "Het is voor mij niet meer verklaarbaar"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen