Gisteren gemist: Juve verslaat Napoli, Memphis scoort en Keizer

4 maart 2019, 00:30   Bijgewerkt: 3 maart 2019, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 3 maart.

Juventus neemt in Napels voorschot op titel in krankzinnig duel, Liverpool geeft koppositie weg

Juventus heeft zondag op bezoek bij Napoli een voorschot genomen op de titel. In een knotsgekduel met rode kaarten voor Alex Meret en Miralem Pjanic, bizarre VAR-momenten, mooie goals en enorm veel strijd met name aan de kant van de thuisploeg, trok de Oude Dame aan het langste eind door treffers van Pjanic en Can. In Engeland gaf Liverpool de koppositie door een remise tegen Everton juist [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346862/liverpool-koploper-af-na-remise-in-de-merseyside-derby/,_blank,uit handen], terwijl Atlético Madrid het voorbeeld van koploper FC Barcelona volgde door Real Sociedad te [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346867/atletico-door-morata-simpel-langs-sociedad-ondanks-rood-koke/,_blank,verslaan].

Van Persie leidt Feyenoord met hattrick simpel langs FC Emmen

Feyenoord heeft zich zondagmiddag enigszins weten te herstellen van de bekeruitschakeling tegen Ajax van afgelopen woensdag. In eigen huis had de ploeg uiteindelijk weinig moeite met promovendus FC Emmen: 4-0, dankzij drie goals van Robin van Persie. Verder won AZ van Fortuna Sittard, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346852/fc-groningen-wint-tumultueuze-slag-om-plek-acht-van-vvv/,_blank,rekende] Groningen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346852/fc-groningen-wint-tumultueuze-slag-om-plek-acht-van-vvv/,_blank,af] met VVV-Venlo en trok Heerenveen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346849/sc-heerenveen-dankzij-sterke-eerste-helft-naar-tweede-thuiszege/,_blank,aan het langste eind] tegen Willem II.

Feyenoord 'redelijk ver' met aanstellen van nieuwe trainer

Feyenoord is dicht bij het aantrekken van een nieuwe hoofdtrainer. Wie het is, dat is nog onbekend, maar directeur Jan de Jong liet weten dat de Rotterdammers in een vergevorderd stadium zijn met de opvolger van Giovanni van Bronckhorst. "Wij zijn redelijk ver, maar het is alleen niet uitgelekt. In de voetballerij zeggen ze altijd dat je niets doet, wanneer het niet uitlekt."

Keizer dankt weer Fernandes na zege op Portimonense, Anderlecht moeizaam naar winst

Marcel Keizer blijft overeind in de strijd om de derde plaats in de Primeira Liga. In eigen huis rekende de Nederlandse coach met zijn ploeg zondagavond namelijk [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346873/keizer-dankt-weer-fernandes-na-zege-op-portimonese/,_blank,af] met Portimonense, dankzij treffers van Abdoulay Diaby, Raphinha en een strafschop van Bruno Fernandes. Anderlecht won met moeite bij Lokeren, dat door het verlies [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346865/rutten-boekt-zege-met-anderlecht-en-laat-lokeren-degraderen/,_blank,degradeerde]. Verder waren [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346861/memphis-zet-lyon-op-het-goede-spoor-met-treffer-tegen-toulouse/,_blank,Memphis Depay] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346866/weghorst-en-klaassen-gelijk-gosens-draagt-bij-aan-zege-atalanta/,_blank,Gobin Gosens] winnend trefzeker, terwijl Wout Weghorst zijn goal tegen Davy Klaassen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346866/weghorst-en-klaassen-gelijk-gosens-draagt-bij-aan-zege-atalanta/,_blank,afgekeurd] zag worden en daardoor gelijkspeelde.

Van Egmond steunt VAR bij Groningen - VVV, maar snapt ophef

Scheidsrechterbaas Dick van Egmond heeft de VAR bij het duel tussen FC Groningen en VVV-Venlo, Laurens Gerrets, in bescherming genomen. Maurice Steijn gaf na het Eredivisie-duel hevige [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346855/steijn-eerlijk-over-var-het-is-voor-mij-niet-meer-verklaarbaar/,_blank,kritiek] op de VAR in het algemeen, maar de voormalig leidsman vindt dat er in principe een goede beslissing werd genomen. "We moeten niet altijd kijken naar de intentie, maar ook naar het resultaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen