Vitesse stelt Allach aan als de nieuwe technisch directeur

4 maart 2019, 09:50   Bijgewerkt: 4 maart 2019, 09:58

Mo Allach is per direct teruggekeerd als technisch directeur van Vitesse. De man die tussen 2013 en 2017 al werkzaam was in die rol in Arnhem is na zijn periode bij het Israëlische Maccabi Haifa de opvolger van Marc van Hintum. "We hebben na het vertrek van Mo de tijd genomen om te zoeken naar de best mogelijke kandidaat. In de tussentijd heeft Marc van Hintum de functie uitstekend ingevuld", aldus Pascal van Wijk. Allach tekent een contract tot en met medio 2021. 

Hoofdscout Van Hintum was op interim-basis aan het werk in Arnhem. Dat Allach zo snel zou terugkeren, had hij niet gedacht, maar was zeker niet ondenkbaar. "Ik heb Vitesse in die jaren namelijk leren kennen als een fantastische club, waar heel veel kundige en betrouwbare mensen werken", stelt hij. "Destijds heb ik met mijn familie besloten een buitenlands avontuur aan te gaan. We waren benieuwd naar de cultuur, diversiteit en sportbeleving elders. Het is voor ons een enorme verrijking geweest, maar nu voelt het goed om weer terug te zijn in Nederland en bij Vitesse."

Allach was eerder werkzaam in technische functies bij achtereendvolgend VVV-Venlo, FC Twente, RKC Waalwijk en de KNVB voor hij bij Vitesse kwam werken. Daar maakte hij indruk, want Vitesse wilde hem graag terughalen. Van Wijk: "We kennen de kwaliteiten van Mo. Hij is als geen ander in staat om de voetbalvisie in de organisatie te implementeren en uit te dragen. Bij Vitesse vinden we de voetbalacademie, het voetballab en de scouting erg belangrijk. Mo kan voortborduren op wat er mede door hem de afgelopen jaren is opgezet."

Belangrijke functies bezet

Valery Oyf, grootaandeelhouder van Vitesse, is blij met de aanstelling van Allach. "Met de komst van Mo kan Marc (Van Hintum, red.) zich weer volledig richten op zijn rol als hoofd scouting. En met de komst van Aloys Wijnker als hoofd Vitesse Voetbal Academie in december 2018, zijn alle sleutelposities van de voetbaltak weer kwalitatief goed bezet."

Van Hintum was van origine hoofd scouting, maar bij gebrek aan een opvolger van Allach bleef hij ook interim technisch directeur omdat er geen geschikte opvolger werd gevonden. Uiteindelijk bleek het vertrek van Allach tijdelijk, waardoor hij met zijn rentree zijn eigen opvolger is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen