Buitink laat zich gelden bij Vitesse: "Dit doet me ontzettend goed"

4 maart 2019, 10:24

Thomas Buitink kan zijn geluk niet op na zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De achttienjarige aanvaller van Vitesse kwam zaterdag als vervanger van Mohammed Dauda binnen de lijnen, scoorde de gelijkmaker en leidde daarmee de 4-1 zege op NAC Breda in. Kort geleden zag de wereld er nog heel anders uit voor Buitink, die zijn plek in de selectie was verloren.

De achttienjarige Buitink begon het seizoen als derde spits achter Tim Matavz en Oussama Darfalou. In de winterstop werd hij echter voorbijgestreefd door Richonell Margaret, waardoor hij zich weer bij Jong Vitesse moest bewijzen. "Natuurlijk heb ik met de situatie in mijn maag gezeten. Maar je kan heel boos worden of keihard werken. Dat klinkt politiek correct, maar zo is het wel. Zulke dingen gebeuren in het voetbal. Het zal nog vaker voorkomen. Ik moest me terug knokken. Daar word ik alleen maar beter van", zegt hij tegen De Gelderlander.

Buitink kreeg tegen NAC een uur speeltijd. Dauda viel vroeg in de wedstrijd uit met een hoofdblessure, waarop Slutsky de jonge aanvaller binnen de lijnen bracht. Buitink was de aanjager bij de zege en met de gelijkmaker belangrijk voor zijn team. "Dit doet me ontzettend goed. Het gevoel na zo'n doelpunt is niet te beschrijven. Het duurt nog wel even voordat dit allemaal ingedaald."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen