VVV-Venlo en Rutten niet akkoord met voorstel KNVB

4 maart 2019 – VVV-Venlo gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB om Moreno Rutten voor drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) te schorsen. Dat meldt de club via de officiële kanalan. De 25-jarige verdediger kreeg afgelopen zondag tijdens het uitduel met FC Groningen (3-2) een rode kaart voor een overtreding op Tim Handwerker.

VVV-Venlo en Rutten niet akkoord met voorstel KNVB

Rutten dacht in Groningen aanvankelijk weg te komen met een gele kaart. Op aanraden van de video-arbiter besloot Serdar Gözübüyük de situatie nog eens terug te kijken, waarna de verdediger alsnog met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Maurice Steijn liet meteen na de wedstrijd zijn ongenoegen blijken over de beslissing om Rutten rood te geven. "Dit gebeurt twintig keer per wedstrijd, een gele kaart is genoeg. Als je het heel vaak terugkijkt, wordt het erger. Maar dit is veel te zwaar voor een rode kaart", zei hij tegen FOX Sports.

Dick van Egmond deed zondag ook zijn zegje over het veelbesproken moment. "Het was een lelijke overtreding en rood is wellicht wat zwaar gestraft. Maar als je dit soort overtredingen eruit wil halen en de voetballers wilt beschermen, kan dit gebeuren. We moeten niet altijd kijken naar de intentie, maar ook naar het resultaat", aldus de scheidsrechtersbaas.

VVV meldt dat de tuchtcommissie donderdag bij elkaar komt en dan met een nieuwe strafmaat zal komen.

Eredivisie

gerelateerd