Speler van de Week: liefhebber Van Persie zorgt altijd voor plezier

4 maart 2019, 17:00

Robin van Persie is Feyenoorder in hart en nieren. Een recordbreker. Voetballegende. Maar bovenal een liefhebber van het spel. Dat was de reden dat hij afgelopen zomer besloot om tóch door te gaan bij Feyenoord. Makkelijk werd het niet na de bekerwinst, maar het spelletje was nog te leuk om te stoppen. En dat het een goede keuze was, blijkt vrijwel iedere week. Of er nou gewonnen wordt of niet. Tegen FC Emmen lukte dat wel en door zijn hattrick werd RvP bovendien gekozen tot 'Speler van de Week' van FCUpdate.nl.

Minuut 87. De Kuip gaat staan voor Robin van Persie. Een grote glimlach op het gezicht van RvP; de 'slechts' 35 duizend toeschouwers die aanwezig waren in Rotterdam kwamen misschien wel voornamelijk voor hem. En zij die er niet waren hebben ongetwijfeld spijt, aangezien ze Van Persie's kunststukje moesten missen. Met zijn tweehonderdste competitiedoelpunt en eerste hattrick in de Eredivisie voegde de aanvaller tijdens zijn afscheidstournee een succesvol hoofdstuk toe aan zijn toch al zo succesvolle voetbalboek.

En dat dat voetbalboek nog altijd niet dicht is, is best bijzonder. Want wat had Van Persie afgelopen zomer nog te winnen toen hij besloot om door te gaan? Ja, de landstitel. Maar die missie was op voorhand een onmogelijke voor de routinier. "Ik ben nog te veel liefhebber om al te stoppen", noemde hij als voornaamste reden om zijn voetbalschoenen na de bekerwinst niet aan de wilgen te hangen. Een dapper besluit, zeker in de wetenschap dat het moeilijk zou worden om het nog veel beter te doen.

Maar die liefhebberij heeft hij als opvolger van aanvoerder Karim El Ahmadi volledig waargemaakt. Hoogtepunten waren er zat, mooie doelpunten even zo goed. Met de 6-2 overwinning op Ajax schreef RvP ook geschiedenis met Feyenoord, zonder dat het een hoofdprijs pakte. Voor de liefhebbers was het bij wekelijks volop smullen van de all-time topscorer van het Nederlands elftal.

Of er nou een tegenslag was, onterechte rode kaart viel of er beschamend werd verloren. Van Persie ging door met waarom hij besloot om door te gaan: lachen en voor plezier zorgen. Ook nog eens in combinatie met indrukwekkende prestaties. Het is dan ook niet gek dat de lobby voor nog een extra seizoen alweer is gestart in Rotterdam-Zuid. De kans van slagen is zo goed als nul, al hopen alle voetballiefhebbers dat hij zelf nóg een jaar doorgaat. Een liefhebber was hij zelf ook toen hij besloot om door te gaan en dat maakt hij week in week uit waar. Na de mooiste overwinning of na de grootste tegenslag. Van Persie zorgt altijd voor plezier.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen