De Koning over Jong AZ-uit: "Jeugdspelers door de gang heen"

4 maart 2019, 23:48

FC Volendam speelde maandag met 1-1 gelijk tegen Jong AZ. Dat was een teleurstellend resultaat voor de middenmoter die graag verder omhoog wil. Volgens trainer Hans de Koning waren de omstandigheden op sportcomplex Wijdewormer van Jong AZ niet gemakkelijk.

Het heeft bij Jong AZ allemaal weinig met profvoetbal te maken, stelt De Koning tegenover RTV NH. "Als je hier komt op dit prachtige trainingscomplex dan daagt het niet uit om een competitiewedstrijd te spelen. Alles is hier nog zeiknat, jeugdspelers lopen nog door de gang heen. Dat is niet het teken dat hier een betaald voetbalwedstrijd gespeeld wordt. We hadden daar best wat moeite mee", zegt hij.

Robin Schouten, die de enige goal van Volendam maakte, beseft dat 1-1 geen goed resultaat is. "We kunnen vandaag goede zaken doen, maar dat hebben we nagelaten", zegt hij. "We hebben gewoon twee punten laten liggen. Het begint bij de beleving. Ik denk dat het de eerste helft van beide kanten niet goed was. In de rust hebben we gezegd: jongens dit moet anders en je ziet na rust wat het oplevert."

Volendam staat twaalfde in de Eerste Divisie. Bij winst was de ploeg naar de elfde positie gestegen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen