De Kuip is een grote inspiratiebron voor nieuw Feyenoord-stadion

5 maart 2019, 08:40

De huidige Kuip van Feyenoord speelt een grote rol in het ontwerp van het mogelijke nieuwe stadion van de Rotterdammers. "De perfecte 'bowl' (kuip), die we binnen voor het eerst hebben gecreëerd, is uniek. Zo heeft niemand nog een stadion gebouwd", presenteerde ontwerper David Gianotten, die rekening houdt met het huidige stadion.

"Iedereen weet dat De Kuip heel bijzonder was toen die ontworpen werd door de architecten vroeger. Zij namen ooit het model over uit Brazilië. Er zitten zoveel unieke elementen in, de geometrie vind ik als architect prachtig, maar ook het glas in delen van de lobby van het stadion, de lampen van het stadion, de staalconstructie. Daar hebben we veel inspiratie uitgehaald", stelt hij tegenover De Telegraaf.

De derde ring van het stadion wordt het grootste verschil, al blijven De Kuip-elementen zichtbaar. "Op alle plekken in het nieuwe stadion zal een zichtlijn – de zogeheten C-value van meer dan 90 cm – zijn die nergens anders in de wereld wordt gehaald", aldus Gianotten, die in het ontwerp het publiek vlak achter de dug-out heeft ontworpen.

Er is nog één keuze die gemaakt moet worden: komt er een dak op het stadion? Feyenoord wil in elk geval dat bij het nieuwe stadion alle fans droog zitten bij slecht weer (momenteel zestig procent) en daarvoor zijn drie opties in beeld bij de ontwerper.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen