Schalke 04-trainer Tedesco mag blijven, Schneider nieuwe 'td'

5 maart 2019, 14:33   Bijgewerkt: 5 maart 2019, 15:46

Schalke-trainer Domenico Tedesco hoeft vooralsnog niet te vrezen voor zijn baan. Nadat de club in de Bundesliga ver ondermaats presteert en afgelopen weekend met 0-4 verloor van Fortuna Düsseldorf, meldden de Duitse media dat hij moest vertrekken. In een langdurige persconferentie werd dat echter ontkend én een nieuwe technisch directeur gepresenteerd: Jochen Schneider.

Hij is de opvolger van de eerder opstapte Christian Heidel en komt over van RB Leipzig. Tijdens zijn eerste persconferentie liet hij weten dat trainer Tedesco vooralsnog het vertrouwen krijgt vanuit de club en dat hij gelooft in beterschap. "Ik ben groot voorstander van zijn continuïteit, maar het mag niet ten koste van de prestaties", aldus de nieuwe 'td'. De 33-jarige trainer blijft voorlopig in het zadel en Huub Stevens, die werd geopperd als interim-trainer in de media, blijft dus op 'gewoon' zijn plaats in de Raad van Toezicht in Gelsenkirchen.

Vorig jaar eindigde Schalke 04 nog als tweede in de Bundesliga en dit jaar haalden ze de achtste finales van de Champions League, maar in de Duitse competitie staat de ploeg nog maar amper boven de degradatiestiestreep. "Er staat een goed team, maar we zijn in de war", aldus Schneider. "Waar we momenteel staan, dat weerspiegelt de kwaliteiten van ons team niet. Maar het is wel de realiteit en we moeten zorgen dat het snel verandert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen