Heerenveen stelt Roozemond aan als algemeen directeur

5 maart 2019, 14:46   Bijgewerkt: 5 maart 2019, 19:30

SC Heerenveen stelt Cees Roozemond definitief aan als algemeen directeur. Hij was eerst tijdelijk de opvolger van Luuc Eisenga, maar heeft in de maand die hij inmiddels aan het werk is in het Abe Lenstra Stadion indruk gemaakt en mag defintnief blijven. Vanuit alle geledingen binnen de club wordt hij naar eigen zeggen gesteund. "Ik ben blij met het vertrouwen en deze kans als algemeen directeur."

Dat heeft Heerenveen bekend gemaakt via de officiële kanalen. Roozemond werd na het afscheid van Eisenga voorgedragen als kandidaat voor het stichtingsbestuur. Inmiddels is hij werkzaam en zijn het stichtingsbestuur, de OSSH (ondernemersraad), de supportersverenigingen en de vrijwilligersverenging positief over de definitieve benoeming. Toch was er vanuit de regionale media diverse kritiek op de bestuurder, die volgens hen van lang niet iedereen binnen de club de volledige steun had. Roozemond ontkent dat in zijn statement echter. 

"Ik heb vanaf het moment dat ik gedelegeerd bestuurder werd gezegd dat ik deze uitdaging ook voor de lange termijn niet uit de weg ga. Essentieel was echter wel dat dit besluit dan wel breed zou worden gedragen door alle stakeholders", aldus Roozemond. Toen dat het geval bleek, ging hij de uitdaging aan. "Waarbij we gezamenlijk voor de uitdaging staan om het enthousiasme en de trots rondom sc Heerenveen weer te laten herleven. Over anderhalf jaar is een ijkpunt met ons honderdjarige bestaan. Het is onze uitdaging om dan het hele stadion weer vol te hebben met mensen die enthousiast het feest met ons vieren."

Opvallende timing

De opvolger van Eisenga heeft de opdracht meegekregen om 'een breed gedragen plan te ontwikkelen, geworteld in de Friese roots met een visie op continuïteit, verbetering en talentontwikkeling', laat de club weten. Toch is de timing enigszins opvallend, aangezien de club in zwaar weer zit financieel en Riemer van der Velde met een groep klaar stond om in te springen. Die hulp liet Roozemond echter schieten.

Eerder op de dag meldde de Leeuwarder Courant nog dat de Friese ondernemer Sytse Bouwer zichzelf onlangs kandidaat gesteld had om directeur te worden van SC Heerenveen. De Friese ondernemer wilde dat doen op vrijwillige basis en was bereid om ook te investeren in de club: zowel in de verbouwing van het trainingscomplex als ook in nieuwe spelers. Zijn komst is daarmee van de baan. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen