Veel Fries onbegrip over 'coup' van Roozemond bij SC Heerenveen

5 maart 2019, 15:49   Bijgewerkt: 5 maart 2019, 16:33

De aanstelling van Cees Roozemond heeft voor nogal veel opschudding gezorgd in de Friese voetbalwereld. Er wordt zelfs gesproken van een 'coup', nadat de bestuurder eerder nog verantwoordelijk was voor het vertrek van onder andere de Raad van Commissarissen en directeur. Bijvoorbeeld de Friese ondernemer Sytse Bouwer, die zichzelf had aangeboden als investeerder, twijfelt aan de manier waarop de aanstelling tot stand kwam.

"Ik heb maandagavond van het stichtingsbestuur gehoord dat ik geen geschikte kandidaat was. Ik heb gevraagd om onderbouwing, maar die heb ik tot op heden nog niet gekregen", vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "Of dit een coup is van Roozemond? Ja, natuurlijk. Deze governance kan bij geen enkel normaal bedrijf."

Bouwer heeft bovendien geen vertrouwen in de capaciteiten van Roozemond. "Hij is voor Heerenveen geen verbinder. Hij heeft naar mijn inschatting onvoldoende draagvlak binnen alle geledingen van de club", aldus de ondernemer. Ook in de pers heersen er veel twijfels over de werkwijze en aanstelling van Roozemond.

Lees ook: 

Heerenveen stelt Roozemond aan als algemeen directeur

'Friese ondernemer Bouwer biedt diensten aan bij Heerenveen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen