Ajax gaat met 'Champions League-variant' ten aanval in Madrid

5 maart 2019, 19:55   Bijgewerkt: 5 maart 2019, 20:10

Coach Erik ten Hag begint in Madrid met dezelfde elf namen als tegen Feyenoord en het eerste duel tegen Real Madrid. Daardoor blijft de 'Champions League-aanval' met Dusan Tadic als valse spits en David Neres en Hakim Ziyech als buitenspelers intact. Voor de rest kent de opstelling geen verrassingen in Bernabéu, waar Ajax wil stunten door de 1-2 nederlaag uit het eerste duel weg te poetsen.

Op de Ajax-bank zitten Varela, Joël Veltman, Daley Sinkgraven, Klaas-Jan Huntelaar, Zakaria Labyad, Kasper Dolberg en Dani de Wit. Kostas Lamprou, Lisandro Magallan en Rasmus Kristensen behoren niet tot de wedstrijdselectie.

Opvallend is dat er maar liefst zes Ajacieden op scherp staan: Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek en Ziyech kunnen zich geen gele prent veroorloven. Anders missen ze een eventuele kwartfinale. 

Mocht Ajax stunten bij De Koninklijke, plaatst het zich voor het eerst sinds 2003 bij de acht beste ploegen van Europa. De laatste keer dat een Nederlandse ploeg dat lukte, was in 2007. Toen behoorde PSV tot dat selecte gezelschap. 

Lees ook: Bale moet banken bij Real Madrid

Opstellingen:

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón; Casemiro, Kroos, Modric; Lucas Vázquez, Vinicius, Benzema.

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, De Jong; Ziyech, Tadic, Neres.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen