'Vertrek De Wit bij Vitesse was mede door komst van Allach'

6 maart 2019, 08:00

Het vertrek van Joost de Wit bij Vitesse heeft vermoedelijk alles te maken gehad met de aanstelling van Mo Allach. Van de algemeen directeur werd enkele weken geleden afscheid genomen toen hij zich bovendien al twee weken had ziek gemeld: Pascal van Wijk werd zijn opvolger en die zou wél open hebben gestaan voor de komst van Allach.

Dat reconstrueert De Telegraaf. Clubeigenaar Valeriy Oyf zou zich niks hebben aangetrokken van het feit dat De Wit technisch directeur Allach liever niet terug zag komen. In de eerstes periode van de 'td' in Arnhem ontstond er onderlinge irritatie, waardoor de algemeen directeur een rentree van Allach onverstandig leek. Toen dat alsnog stond te gebeuren, vertrok De Wit dus volgens de Arnhemmers in 'goed overleg'.

Het andere heikele punt waardoor De Wit volgens het dagblad vertrok uit Arnhem, was het feit dat na Swoop ook het hoofdsponsorschap van Droomparken alweer snel was afgelopen. Die partij stond slechts een jaar op shirt en is volgend jaar te zien bij Feyenoord. Dat werd De Wit eveneens kwalijk genomen. Vitesse ontkent de gang van zaken in De Telegraaf overigens, terwijl De Wit niet wil reageren.

Lees ook:

Vitesse stelt Allach aan als de nieuwe technisch directeur

Vitesse zwaait algemeen directeur De Wit uit en stelt Van Wijk aan

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen