Roozemond ontkent een 'coup': "Was geen vooropgezet plan"

6 maart 2019, 08:25   Bijgewerkt: 6 maart 2019, 08:32

Cees Roozemond werd dinsdag officieel aangesteld als nieuwe algemeen directeur van sc Heerenveen, maar zijn benoeming kan nu al op veel verzet rekenen. Niet alleen in de regionale pers, maar ook bij de Friese ondernemer Sytse Bouwer - die noemde de actie van Roozemond zelfs een coup en baalt van de hele gang van zaken Ook Riemer der Velde is verbaasd over (de timing van) het nieuws.

"Ik heb er met grote verbazing kennis van genomen", stelt de erevoorzitter tegenover de Leeuwarder Courant. "Deze actie een dag voor ons gesprek verbaast ons. Ik hoop dat we antwoord krijgen op het waarom van deze aanstelling." Woensdag gaat Van der Velde het gesprek aan met de nieuwe algemeen directeur.

Zelf liet Roozemond, die naar eigen zeggen geen buitensporige vergoeding gaat krijgen, al weten de volledige steun van de achterban te voelen en ontkent in een uitgebreid interview in de LC dat het een 'coup' zou zijn. "Dit was geen vooropgezet plan. Het is jammer dat dit wordt gesuggereerd. Ik ontken de beeldvorming niet, maar als we in het verleden blijven hangen wordt het een lastig verhaal", vindt de nieuwe algemeen directeur.

Ondanks alle reacties, stapt Roozemond toch in omdat hij niet vindt dat beeldvorming zoiets in de weg zou moeten staan. Over die beeldvorming dat een coup zou zijn, zegt hij: "Dat ik uiteindelijk directeur zou worden, was helemaal niet aan de orde. Ik ben eerst interim-voorzitter van de rvc geworden en ben daarna op verzoek degene geweest die op de winkel past. Nu ben ik directeur en ik ben blij met de functie bij deze club. De uitleg die gegeven is zou duidelijk moeten zijn."

Lees ook:

Heerenveen stelt Roozemond aan als algemeen directeur

'Friese ondernemer Bouwer biedt diensten aan bij Heerenveen'

- Veel Fries onbegrip over 'coup' van Roozemond bij SC Heerenveen

Van der Velde verbaasd over aanstelling Roozemond bij H'veen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen