Koeman roept Vermeer op en negeert Hateboer en Hoedt

6 maart 2019, 12:07   Bijgewerkt: 15 maart 2019, 11:34

Ronald Koeman heeft Kenneth Vermeer opgenomen in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De Feyenoorder viel afgelopen weekend nog uit met een stijve hamstring, maar is komend weekend vermoedelijk weer fit genoeg om te spelen en kan dus ook de interlands van Oranje ook halen. Verder zijn er weinig opvallende namen in de selectie van de bondscoach, die onder andere Hans Hateboer en Wesley Hoedt niet heeft opgeroepen.

Niet alleen voor Feyenoorder Vermeer, die ook bij het Nederlands elftal de vervanger is van Justin Bijlow, was er goed nieuws. Steven Berghuis - de vorige keer nog volledig genegeerd door de bondscoach - zit in de voorlopige selectie van Koeman. Met Daryl Janmaat, Wout Weghorst, Ruud Vormer en Terence Kongolo zijn er naast de bekende namen ook weer wat alternatieven opgenomen die het de vorige keer niet redden, maar echt grote verrassingen zijn er niet bij.

Naast Vermeer zijn Jeroen Zoet, Jasper Cillessen en Marco Bizot opgenomen in de voorselectie, waardoor Sergio Padt - ondanks zijn hoop op een oproep - niet bij de selectie zit. Dat geldt ook voor Javairô Dilrosun die pas net terug is van zijn blessure, Danjuma Groeneveld (eveneens geblesseerd) en Timothy Fosu-Mensah. Bij die laatste is het vermoedelijk een gebrek aan speeltijd waardoor Koeman voor alternatieven heeft gekozen. Ook Hoedt en Hateboer, de vorige keer nog wel bij de voorselectie zaten, zijn niet door Koeman opgeroepen.

PSV is met vijf spelers hofleverancier, gevolgd door Ajax met vier internationals en Feyenoord. Drie spelers van de Rotterdammers mogen zich verheugen op een plekje in de definitieve selectie van Koeman. Ten opzichte van de ploeg die met 2-2 gelijkspeelde tegen Duitsland is alleen Dilrosun - die als invaller uitviel in dat duel - niet opgeroepen in de voorselectie. Zoals Koeman al voorspelde hoefden er weinig veranderen te worden verwacht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen