Officieel: Stam wordt opvolger Van Bronckhorst bij Feyenoord

6 maart 2019, 14:02

Jaap Stam wordt definitief de nieuwe trainer van Feyenoord. De oefenmeester heeft een contract getekend in dat hem vanaf de komende zomer de opvolger maakt van Giovanni van Bronckhorst. De oefenmeester vertrekt zodoende over een paar maanden alweer bij PEC Zwolle, waar hij afgelopen winter nog de opvolger was van trainer John van 't Schip. In De Kuip tekent een hij een contract voor twee seizoenen.

"Het voelt dubbel om PEC Zwolle nu alweer achter mij te laten. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en kan werken met fijne en kundige mensen", aldus Stam. "Waarom ik dan toch alweer vertrek, heeft te maken met mijn ambitie. Ik wil als trainer zo hoog mogelijk op de ladder klimmen. Zo vaak krijg je niet de kans om bij een top drie club in Nederland aan de slag te gaan, dus als die mogelijkheid zich aandient hap je toe. Wel wil ik benadrukken dat deze beslissing verder niets aan mijn motivatie afdoet, om de komende periode alles op alles te zetten voor PEC Zwolle."

De aanstelling is verrassend, aangezien Feyenoord na het ontslag van Giovanni van Bronckhorst aangaf op zoek te zijn naar een 'ervaren' coach. Dick Advocaat werd onder andere benaderd, maar hij liet al vrij snel weten niet meer open te staan voor een dienstverband in De Kuip. Ook voorzichtige pogingen bij onder andere Bert van Marwijk en Louis van Gaal liepen op niets uit.

Hoewel de naam van Stam zo her en der wel al viel in de afgelopen weken, kwam alles in een stroomversnelling toen Jan de Jong in Studio Voetbal zei al 'ver' te zijn met de nieuwe coach. Niet veel later lag de naam van Stam op straat, alvorens de afgelopen dagen de details meer bekend werden. Zo wordt Said Bakkati bijvoorbeeld zijn assistent in De Kuip, ook al is dat officieel nog niet bevestigd.

Jaap Stam begon zijn loopbaan als coach als assistent bij PEC Zwolle. Daarna werkte hij achtereenvolgend bij Jong Ajax, het Engelse Reading en sinds afgelopen winter als hoofdtrainer bij PEC Zwolle. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen