"Er is geen tweede Jaap, zoals er ook geen tweede Guardiola is"

6 maart 2019, 16:19

Gerard Nijkamp baalt dat Jaap Stam komende zomer PEC Zwolle verlaat. De 46-jarige trainer staat nog maar net aan het roer in de Overijsselse hoofdstad, maar stapt binnenkort over naar Feyenoord. Daar wordt hij per 1 juni de opvolger van de vertrekkende Giovanni van Bronckhorst.

Het liefst had PEC Zwolle Stam langer aan boord gehouden. "De samenwerking met Jaap verloopt goed, maar hij heeft een bepaalde ambitie en er deed zich een mooie kans voor hem voor. Dan kun je daar als club wel voor gaan liggen, maar we hadden al snel in de gaten dat Jaap heel graag naar Feyenoord wilde. Dan heeft het geen zin om hem koste wat kost hier te houden", vertelt de technisch directeur in gesprek met FOX Sports.

De Zwollenaren moeten noodgedwongen voor de tweede keer in korte tijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. "Ik ga geen profielschets geven, want wat als we een geschikte trainer vinden die daar niet helemaal aan voldoet? Dan gaan mensen je daar op pakken. En buiten dat: er is geen tweede Jaap, zoals er ook geen tweede Guardiola is. Iedere trainer is uniek. Het enige dat ik over onze volgende trainer kan zeggen is dat het iemand moet worden die past binnen de visie van de club."

Lees ook:

- PEC-voorzitter Visser houdt vertrouwen in Stam ondanks vertrek

Stam wordt opvolger Van Bronckhorst bij Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen