Sparta krijgt nul op rekest; KNVB wil duel met NEC niet verzetten

6 maart 2019, 20:41

De KNVB heeft het verzoek van Sparta Rotterdam afgewezen om het duel met NEC te verzetten. De Rotterdammers wilden de competitiewedstrijd verplaatsen omdat zij de komende interlandperiode enkele (jeugd)internationals zullen missen. "Dit seizoen blijft alles zoals het is en worden er geen wedstrijden verplaatst", aldus een woordvoerder van de voetbalbond tegen [a,https://www.gelderlander.nl/nec/voetbalbond-knvb-wijst-verzoek-sparta-af-voor-verplaatsen-wedstrijd-tegen-nec~aff21865/,_blank,De Gelderlander].

Sparta zal tegen NEC vermoedelijk vijf spelers missen vanwege interlandverplichtingen. Twee van hen zijn Deroy Duarte en Abdou Harroui, die woensdag werden opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. NEC zal op 24 maart ook niet op volle sterkte zijn; de Nijmeegse club moet waarschijnlijk Ferdy Druijf, Ole Romeny en Bart van Rooij afstaan.

'In het belang van een eerlijk verloop van de competitie is het in de ogen van Sparta Rotterdam onacceptabel dat Sparta als enige club in de Eerste Divisie basisspelers moet afstaan aan vertegenwoordigende elftallen van de KNVB', luidde het statement van de club. 'De sportieve en daarmee samenhangende financiële belangen zijn voor Sparta Rotterdam te belangrijk in deze fase van de competitie.'

Komend seizoen zal het probleem zich niet meer voordoen. Clubs mogen dan zelf bepalen of ze al dan niet in actie willen komen in de interlandperiode.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen