'Real gooide tevergeefs een balletje op bij Zidane'

6 maart 2019, 19:22

Zinédine Zidane is daags na 1-4 nederlaag tegen Ajax gepolst voor een terugkeer bij Real Madrid. Dat beweert althans oud-voorzitter Ramon Calderón tegenover BBC Radio 5. De Franse trainer heeft de dolende Madrileense club een 'nee' verkocht.

"Ik weet dat de president (Florentino Pérez, red.) Zidane gevraagd heeft terug te komen, maar hij zei 'nu niet'. Hij heeft de mogelijkheid om in de zomer terug te keren wel open gelaten", zegt Calderón. Zidane stopte afgelopen zomer na een zeer succesvolle periode als trainer van Real Madrid. Zijn opvolger, Julen Lopetegui, hield het niet lang vol en werd eind oktober ontslagen. Onder Santiago Solari kende De Koninklijke een korte opleving, maar de afgelopen week werd Real Madrid uitgeschakeld in het bekertoernooi, haakte het af in de titelstrijd en werd de club door Ajax uit de Champions League geknikkerd.

Calderón meent dat José Mourinho nu de belangrijkste kandidaat is om Solari op te volgen. Dat de Portugees in beeld is bij Real Madrid, begrijpt hij niet. "Mourinho en Zidane zijn twee totaal verschillende types met compleet andere ideeën over voetbal", aldus de oud-voorzitter, die denkt dat het voor Real Madrid op dit moment onmogelijk is een goede keuze te maken. "Alles wat de club nu doet, zal verkeerd aflopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen