Stam ziet hoop perspectief bij Feyenoord: "Is veel kwaliteit"

7 maart 2019, 07:53

Met de komst van Jaap Stam zet Feyenoord vol in op eigen jeugd de komende seizoenen, een visie die volgens Jan de Jong onderstreept wordt door de oefenmeester. Hoewel Stam zich voorlopig op PEC Zwolle wil concenteren, ziet hij ook mogelijkheden voor komend seizoen in Rotterdam-Zuid. "Als je de selectie bekijkt, is er veel kwaliteit."

Dat vertelt Stam in De Telegraaf. "Iedereen kent mijn mentaliteit. Ze weten in Rotterdam wat ik binnen de club kan brengen en wat ik in wedstrijden uit het elftal wil gaan halen. Ik ben altijd op zoek naar resultaat en als je in de top werkt is het winnen van prijzen het streven. Die verwachtingen horen er te zijn en die moeten er ook blijven."

Al is dat volgens de oefenmeester misschien wel een van de belangrijkste dingen om te managen: de verwachtingen. "Iedereen heeft zijn verwachtingen en misschien zijn mijn eigen verwachtingen nog wel hoger dan die van een buitenstaander. Je kijkt uiteindelijk hoe het ervoor staat en wat reële verwachtingen zijn. Ik ben degene die altijd op zoek is naar winst en resultaat, en als die ontbreken, dan neem ik daar geen genoegen mee."

Hoewel hij in het verleden voor Ajax speelde, verwacht Stam ondanks zijn verleden in Amsterdam geen problemen. "Als ik kijk naar het stadion, naar de fans, de beleving daar en hoe ze altijd met het team bezig zijn, dat is schitterend. Dat heb ik meegemaakt als speler van andere clubs. Als supporters zo achter je team staan, dan gééft dat een extra boost en goed gevoel. Als trainer krijg je ook kippenvel als je dat ziet gebeuren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen