Overmars is zeker dat er komend jaar ook sterke Ajax-groep staat

7 maart 2019, 08:30

Marc Overmars heeft er alle vertrouwen in dat Ajax ook volgend seizoen over een sterke selectie beschikt. De directeur voetbalzaken van de Amsterdammers realiseert dat het onmogelijk is om de huidige selectie bij elkaar te houden na dit succes, maar is vol vertrouwen voor de toekomst. "Een nieuw, sterk elftal opbouwen kan snel gaan."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Dat er naast Frenkie de Jong nog veel spelers vertrekken lijkt een zekerheid. "Het was al een flinke klus om dat dit seizoen voor elkaar te krijgen, omdat we een jaar geen Europees voetbal hadden gespeeld", aldus Overmars. "Maar ik weet zeker dat die jongens, zoals Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek, het bereiken van de kwartfinale ook voor geen goud hadden willen missen. We weten dat er in juli jongens zullen vertrekken. Dat gebeurde na de finale van de Europa League ook."

Als het moet zal Overmars ook de portemonnee trekken voor nieuwe spelers. "Soms moet je nu eenmaal meer investeren", weet hij, al geeft dat geen garanties. "Sommige talenten worden één keer in de twintig jaar geboren en zijn niet of nauwelijks te vervangen. Dan doel ik op Frenkie en Matthijs, dat soort jongens." Met het aantrekken van routiniers, zoals Dusan Tadic en Daley Blind, zal Ajax ook doorgaan. "Maar je hebt nooit de garantie dat het goed uitpakt."

Trots op Ajax

Trots is Overmars al met al zeker op de prestaties. "In 2003 lukte het Ajax voor het laatst om de kwartfinale te bereiken en de groep heeft dat nu ook geflikt, terwijl de voetbalwereld door de tv-gelden in de grote voetballanden drie keer is veranderd. Het is een absolute topprestatie", aldus Overmars. "Dit was voetbal dat Johan Cruijff graag wilde zien. Hij zou trots zijn geweest."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen