Neymar ziedend over penalty, Tuchel blijft voorstander van VAR

7 maart 2019, 08:53

Voor Paris Saint-Germain waren de druiven woensdagavond extreem zuur toen de Franse topclub in blessuretijd een penalty tegenkregen tegen Manchester United. De handsbal van Presnel Kimpembe betekende de inluiding van de uitschakeling in de Champions League voor PSG en dat was niet voor iedereen even goed te verkroppen. "Dit is een regelrechte schande", zei Neymar.

Via Instagram maakte de aanvaller, die moest toekijken met een blessure, zijn woede kenbaar. "De UEFA zet vier mannen bijeen die niets weten van voetbal", ging de Braziliaan los. "Dit was geen strafschop en geen hands." Volgens Neymar raakte de bal de rug van Kimpembe en hoewel dat feitelijk gezien niet klopte, was de penalty wél discutabel. "Go f*ck yourself", was de laatste boodschap van Neymar.

Trainer Thomas Tuchel nam het na het duel op voor zijn geblesseerde pupil. "Je ziet hoe geëmotioneerd hij is en hoe hij meeleeft met de ploeg. Hij wil ons helpen. Dit moet je niet te serieus nemen, dit is snel getikt op een smartphone", zei de Duitse trainer, die eveneens moeite had met de uitschakeling. "De uitschakeling is voor ons allemaal moeilijk te accepteren."

Net als de meeste spelers van PSG twijfelde ook Tuchel aan het feit of het een strafschop was. "Ik denk dat het een fity-fity-beslissing was", aldus de Duitser, die desondanks aangaf voorstander te blijven van de VAR. "Met handsballen is het moeilijk, omdat er zoveel punten zijn waarop je moet oordelen. Dat is het probleem met hands." Hijzelf vond het géén penalty. "Voor een schot dat vijftig meter over zou gaan een strafschop tegenkrijgen, daar is geen logica voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen