Spoorboekje: CL-gangers in actie, Utrecht treft Groningen

8 maart 2019, 07:45

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 8 maart.

Nieuws

Mourinho naar Real Madrid?

Er wordt in Spaanse media steeds meer gesproken over een mogelijke terugkeer van José Mourinho naar Real Madrid, waar hij de opvolger moet worden van Santiago Solari die nog niet ontslagen is. Komt de deal vandaag in orde?

Wedstrijden

FC Utrecht - FC Groningen (20.00 uur)

Ondanks een mindere start in 2019 staat FC Utrecht nog altijd redelijk veilig richting de play-offs: voorwaarde om dat zo te houden is wel dat er vrijdagavond gewonnen wordt van FC Groningen. Als de ploeg van Danny Buijs - die na AZ het beste presteert in 2019 - met drie punten in de Domstad er vandoor gaat, moet ook Dick Advocaat nog hard werken voor de play-offs.

Juventus - Udinese (20.30 uur)

Niet alleen in Nederland wordt er meegedacht met de Champions League-gangers, ook in Italië. Juventus moet tegen Atlético Madrid een 2-0 achterstand wegwerken aanstaande dinsdag, maar moet eerst nog afrekenen met de Nederlandse enclave van Udinese. Gezien de ruime voorsprong in de Serie A zal Massimiliano Allegri wellicht enkele namen sparen, want kansen biedt voor Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar en Hidde ter Avest. 

Werder Bremen - Schalke 04 (20.30 uur)

Ook in Duitsland komt er een Champions League-ploeg in actie: Schalke 04 moet een crisis afwenden op bezoek bij Davy Klaassen. Het elftal van Jeffrey Bruma kent in het miljardenbal een prima jaar, maar in de Bundesliga gaat het dramatisch. Vorige week werd er zelfs 0-4 verloren van Fortuna Düsseldorf: toch mocht trainer Domenico Tedesco - in elk geval voorlopig - blijven.

Voetbal op tv

20.00 uur: Schakelkanaal Eerste Divisie, FOX, live verslag van alle duels in de Eerste Divisie

20.00 uur: FC Utrecht - FC Groningen, FOX Sports, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het komende voetbalweekend

20.30 uur: Werder Bremen - Schalke 04, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Bundesliga

20.30 uur: Juventus - Udinese, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen