Wedstrijd van de Week: herhaalt Vreven NAC-kunstje?

7 maart 2019, 16:07

Stijn Vreven staat voor een cruciaal tweeluik met Beerschot Wilrijk: de oefenmeester kan het kunstje dat bij met NAC Breda presteerde - namelijk promoveren - in België herhalen. Als het tweeluik met KV Mechelen positief wordt afgesloten, dan staat hij volgend seizoen in de Jupiler Pro League. Met Tom van Hyfte, Tarik Tissoudali en Loris Brogno heeft hij in elk geval een paar oude bekenden om hem daar bij te helpen in de play-offs. Met Remiqz blikken we vooruit.

Head to Head

Wedstrijden: 17

Winst Beerschot Wilrijk: 8

Winst KV Mechelen: 5 

Gelijkspel: 4

Keyplayers

Dante Vanzeir (Beerschot Wilrijk)

Als je het hebt over topvorm, dan komt Vanzeir voor die titel in aanmerking. In de laatste tien duels scoorde hij liefst achtmaal en daardoor staat zijn seizoenstotaal al op twaalf treffers. Dat was mede omdat de pas twintigjarige voetballer tegen Tubeke liefst vier keer scoorde in één wedstrijd. Hij is een van de absolute uitblinkers en verkeert dus ook nog eens in bloedvorm. Vergeet echter ook Marius Noubissi niet: ook hij vond al twaalf keer het net namens de ploeg van Vreven. 

Igor de Camargo (KV Mechelen)

Samen met Lommel's Leonardo Miramar Rocha is De Camargo de MVP van de Belgische tweede klasse. En waar collega-schutter Vanzeir in uitstekende vorm verkeert, presteert de 35-jarige aanvaller nóg beter: hij maakte negen goals in zijn laatste tien optredens. Daarbij moet wel de opmerking worden geplaatst dat hij juist de laatste maand droog stond - mede door een schorsing. In totaal nam hij liefst 41 procent van het aantal doelpunten van zijn ploeg voor zijn rekening. Opvallend: hij scoorde dit seizoen nog niet tegen Vreven's team. 

Team

Wilrijk Beerschot

De opdracht van Vreven bij Wilrijk Beerschot was vanaf de eerste minuut kraakhelder: promoveren. De ambitieuze club investeerde in diverse spelers en wilde de titelstrijd winnend afsluiten. Wat dat betreft ligt de Belgische oud-coach van NAC Breda goed op schema. Getuige het uitverkochte stadion voor het eerste duel van het tweeluik zijn ook de fans blij met de ontwikkelingen rondom de club - al had het daar wel de hulp van Lommel voor nodig. Die ploeg speelde op de slotdag van de competitie gelijk tegen Mechelen, waardoor Wilrijk Beerschot de periodetitel pakt en het een tweeluik afdwong. In dat kader heeft Vreven een psygologisch voordeel: kan hij dat uitbuiten?

{image[331303][right-half][AFAS-stadion Achter de Kazerne]}KV Mechelen

Wie KV Mechelen zegt, kan niet om het schandaal propere handen heen. De club degradeerde vorig seizoen uit de hoogste afdeling, ondanks dat zaakwaarnemer Dejan Veljkovic dat met alle macht heeft geprobeerd om te voorkomen. Ondanks alle onrust van de laatste maanden, gaat het sportief voor de wind en stonden ze zelf lang alleen aan kop op het tweede niveau. Het tweeluik met Wilrijk Beerschot is de kans om razendsnel weer terug te keren in de Jupiler Pro League, al hangt met het omkoopschandaal wel het zwaard van damocles boven hun hoofd. Desondanks zijn de toeschouwersaantallen ongekend hoog en staat de ploeg in de Belgische bekerfinale. Maar het kan zomaar zijn dat na de uitspraak van de rechter alsnog hun licentie verliezen en het allemaal voor niets blijkt... 

Voorspelling

Hoewel Beerschot-Wilrijk van Vreven bovenaan eindigde in de competitie, is Mechelen favoriet voor het tweeluik. De winkansen voor Mechelen zijn voor het heenduel al groter en zal in eigen huis alleen maar toenemen volgens de ECI. 

Winst Beerschot Wilrijk: 24%

Winst Mechelen: 46%

Gelijkspel: 30%

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen