Simeone ontsnapt aan schorsing voor obsceen juichgebaar

7 maart 2019, 15:11

Diego Simeone ontsnapt aan een schorsing voor zijn obscene juichgebaar. Zijn actie tijdens het Champions League-duel met Juventus is door de UEFA bestraft met een geldboete van 20.000 euro. Dat betekent dat de trainer van Atlético Madrid aanstaande dinsdag in de return plaats mag nemen in de dug-out. Atlético zelf moet 38.000 euro aftikken vanwege geblokkeerde trappen in het stadion en supporters die voorwerpten gooiden op het veld.

Simeone ging twee weken geleden volledig uit zijn plaat bij de 1-0 van José Giménez. De excentrieke coach bood na afloop zijn excuses aan en benadrukte dat hij het 'cojones-gebaar' gebruikte om aan te tonen dat zijn team ballen toonde tegen Juventus. Desondanks stelde de UEFA een onderzoek in, maar komt de Argentijn er vanaf met een boete.

Juventus

Ook Juventus is beboet: de Oude Dame moet 30.000 euro betalen omdat de ploeg zich te laat meldde voor de tweede helft. Hiervoor heeft trainer Massimiliano Allegri een officiële waarschuwing gekregen van de UEFA.

Beide ploegen gaan aanstaande dinsdag op herhaling. Atlético Madrid won het heenduel met 2-0 en beschikt over de beste papieren om de kwartfinale van de Champions League te bereiken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen