Geduld van Roma is op: Di Francesco de laan uitgestuurd

7 maart 2019, 19:24   Bijgewerkt: 7 maart 2019, 21:18

De periode van Eusebio Di Francesco bij AS Roma is ten einde gekomen. Donderdag heeft de Italiaanse topclub naar buiten gebracht dat de 49-jarige Italiaan niet langer de trainer van de club is. De oefenmeester ging met Roma woensdag na verlenging ten onder tegen FC Porto in de Champions League.

"Namens AS Roma wil ik Eusebio bedanken voor zijn inspanningen", zegt voorzitter Jim Pallotta op de clubwebsite. "Hij heeft altijd met een professionele houding gewerkt en heeft de belangen van AS Roma altijd prioriteit gegeven. We wensen hem veel succes toe in het restant van zijn loopbaan."

Di Francesco won als speler van Roma de titel in 2001 en keerde in de zomer van 2017 als trainer terug in de Italiaanse hoofdstad. De oud-trainer van Sassuolo zat 87 duels op de bank, waarvan hij er 46 won. 18 duels eindigden in een remise en 23 wedstrijden gingen verloren. Zijn grootste succes was de 3-0 zege op FC Barcelona in het Champions League-seizoen 2017/2018. Door die overwinning ging Roma zeer verrassend door naar de halve finale. Daarin bleek Liverpool toen te sterk.

AS Roma, met Rick Karsdorp en Justin Kluivert in de selectie, staat vijfde in de Serie A. Afgelopen weekend mondde de derby tegen SS Lazio uit in een drama, aangezien het duel met 3-0 verloren ging. Opvallend genoeg gingen de drie Serie A-wedstrijden daarvoor nog gewonnen. De kans is groot dat AS Roma Claudio Ranieri gaat aanstellen als de opvolger van Di Francesco. De ervaren Italiaan werd onlangs op straat gezet door Fulham en was tussen 2009 en 2011 ook al trainer van Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen