Buijs is lovend over Advocaat: "Een voorbeeld voor elke trainer"

7 maart 2019, 20:15

Danny Buijs neemt het met FC Groningen vrijdag op tegen FC Utrecht en dat betekent voor de trainer ook een ontmoeting met Dick Advocaat, de ervaren coach voor wie Buijs zoveel respect heeft. Hij is lovend over de gelouterde trainer.

Buijs kijkt uit naar het duel met Advocaat. "Hij is denk ik voor elke trainer een voorbeeld, met een staat van dienst waar je U tegen zegt. Als je de lijst ziet van ploegen waar hij coach is geweest en de resultaten die hij heeft behaald", zegt hij op de clubwebsite. "En dan nog de passie en bevlogenheid, die hij heeft langs de lijn. Daar kan ik wel van genieten. Maar ik hoop natuurlijk dat wij er vrijdagavond met een gunstig resultaat vandoor gaan."

Groningen is al vijf duels op rij ongeslagen in de Eredivisie en reist vrijdag naar de Domstad. "We kunnen het elke ploeg erg lastig maken als we goed spelen, zoals tegen Feyenoord, maar zijn kwetsbaar als we dat niet doen", vindt Buijs. "Dat hebben we bijvoorbeeld uit bij NAC Breda gezien. Dat we nu zonder Doan spelen, is een gegeven. We hebben in januari ook al goed gespeeld zonder hem erbij. De buitenwereld zal Utrecht zien als favoriet en voor ons is het een mooie uitdaging om te laten zien of we bij het niveau kunnen aanhaken en een positief resultaat kunnen neerzetten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen