Arsenal en Sevilla in grote moeilijkheden in Europa League

7 maart 2019, 20:58   Bijgewerkt: 7 maart 2019, 21:19

Arsenal en Sevilla zijn twee kanshebbers voor de eindzege in de Europa League, maar het is maar zeer de vraag of beide grootmachten de kwartfinale van het toernooi wel gaan halen. Beide clubs noteerden slechte resultaten in de eerste ronde van de achtste finales. Arsenal verloor met 3-1 bij Stade Rennes, terwijl Sevilla niet verder kwam dan 2-2 tegen Slavia Praag.

Stade Rennes - Arsenal 3-1

Arsenal begon, met Mesut Özil weer eens in de basis, goed aan de uitwedstrijd. Na vier minuten krulde Alex Iwobi de bal in de eerste helft tegen de touwen, al leek zijn inzet bedoeld als een voorzet. Arsenal zat daardoor op rozen, maar verspeelde het vervolgens totaal. De nummer tien van Frankrijk was de betere ploeg en creëerde kans op kans. Toen Sokratis al in de 41ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg, ging het mis. De vrije trap die bleef openstaan door de overtreding van de Griek werd geweldig tegen de touwen gekegeld door Bernard Bourigeaud. Het bleek de start van een horroravond voor Arsenal, dat met tien man compleet van het veld geblazen werd.

De storm van Stade Rennes ging ook in de tweede helft door. Nacho Monreal verschalkte Petr Cech, die tegen zijn oude club speelde, vervolgens in de 65ste minuut met een ongelukkige eigen goal. Het werd allemaal nog erger voor Arsenal, dat het moest doen zonder de geschorste Alexandre Lacazette. In de 88ste minuut kopte de sterk spelende Ismaïla Sarr de 3-1 in het doel, waardoor Arsenal volgende week zwaar aan de bak zal moeten.

Sevilla – Slavia Praag 2-2

Net als Arsenal kende ook Sevilla een vervelende avond ondanks een goede start. Wissam Ben Yedder, topscorer van de Europa League, zorgde al na één minuut voor de 1-0. Oud-FC Twente-speler Miroslav Stoch hielp de bezoekers twintig minuten later alweer langszij. Munir El Haddadi zette Sevilla met zijn eerste treffer voor de club vervolgens snel weer op 2-1, maar ook die goal bleef niet staan. Nog voor rust bepaalde Alex Kral de eindstand op 2-2, waardoor de Spanjaarden voor een pittige opdracht staan in Tsjechië. Sevilla won de laatste drie Europa League-toernooien waaraan het meedeed allemaal, maar zal nu aan het werk moeten om uitschakeling te voorkomen. Overigens speelde Quincy Promes geen rol van betekenis, hij deed alleen het laatste kwartier mee.

Zenit - Villarreal 1-3

Villarreal draait voor geen meter en staat achttiende in Spanje, maar heeft donderdag wel succes geboekt in de Europa League. Op bezoek bij Zenit St. Petersburg, de koploper van Rusland, werd er met 1-3 gewonnen. Vicente Iborra, Gerard Moreno en Manu Morlanes scoorden voor de Spaanse ploeg, Sardar Azmoun deed namens Zenit tussendoor nog iets terug.