Napoli bewijst Nederlands voetbal dienst met zege op Salzburg

7 maart 2019, 23:03

Nederland staat voorlopig nog even op de elfde plaats van de UEFA coëfficiëntenlijst. Dat heeft het te danken aan Napoli, dat donderdagavond in eigen huis ruim won van FC Red Bull Salzburg: 3-0. De Oostenrijkers hadden moeten winnen om Nederland weer voorbij te gaan, maar maakten totaal geen aanspraak op de zege. Napoli stond al snel op 2-0 en benutte na rust slechts één van de vele kansen.

Direct vanaf de aftrap nam Napoli het heft in handen en dat leidde binnen twintig minuten tot twee goals. De eerste kwam op naam van oud-Ajacied Arek Milik. Op aangeven van Dries Mertens kwam hij vrij voor de keeper, die hij rustig omspeelde en vervolgens de 1-0 maakte. Acht minuten later was het alweer raak voor de Italianen, nu was het Fabian Ruiz die de bal tegen de touwen schoot. De tussenstand bij rust had ook heel anders kunnen zijn, maar na een gruwelijke fout achterin bij Napoli stond Patson Daka buitenspel en dus werd zijn tegentreffer afgekeurd.

Verder had Napoli weinig te vrezen van gehad Salzburg. De Oostenrijkers konden bij een zege Nederland weer passeren op de UEFA coëfficiëntenlijst, maar binnen het uur verdween daarop het uitzicht helemaal. Eerst was het Munas Dabbur die miste namens Salzburg, vervolgens kwam Napoli op 3-0 via een eigen doelpunt van Jerôme Onguene.

In het laatste half uur vergat Napoli de definitieve genadeslag uit te delen via Milik en José Callejon en kreeg het daarvoor bijna de deksel op de neus. Salzburg drong nog aan, maar doelman Alex Meret verrichte meerdere reddingen en hield de Italianen daarmee op de been. Napoli verschafte zich zo een prima uitgangspositie voor de return en bewees het Nederlands voetbal dus een dienst door Red Bull Salzburg van een overwinning af te houden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!