Gosens gaat nadenken over Oranje als Koeman belt

8 maart 2019, 08:16   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 08:23

Robin Gosens (24) mag ook voor Oranje uitkomen. Naast een Duits paspoort heeft de linksback ook een Nederlandse. Zelf vindt de speler van Atalanta dat de tijd rijp is voor een oproep van Joachim Löw óf Ronald Koeman. "Waarom niet? Ik heb de afgelopen twee jaar grote stappen gemaakt", stelt Gosens. 

"Ik speel vrijwel elke week in de basis in de Serie A, een van de grootste competities en in een team dat het goed doet", zegt de oud-Heraclied in de Tubantia. "Italianen zijn emotioneler dan wij en beginnen regelmatig over het spelen voor het nationale team. Zij vinden dat ik het op basis van mijn spel verdien om voor een land uit te komen. Welk land maakt ze niet uit."

Ronald Koeman zocht (nog) niet contact met Gosens. Maar zijn assistenten hebben hem wel aan het werk gezien, Gosens speelt bij Atalanta immers samen met internationals Marten de Roon en Hans Hateboer. "Als ik gevraagd zou worden voor Oranje en het wordt realiteit, dan ga ik daar natuurlijk over nadenken. Ik denk dat als een van de twee bondscoaches belt, ik de telefoon uit mijn handen laat vallen."

Gosens vader is Nederlander en om die reden heeft de verdediger een dubbel paspoort. Hij speelde een groot deel van zijn carrière ook in Nederland. Hier kwam hij uit voor Vitesse, FC Dordrect en Heracles Almmelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen