Mourinho acht Ajax te naïef om zich met topclubs te meten

8 maart 2019, 09:17

In aanloop naar de wedstrijd in Santiago Bernabéu gaf José Mourinho Ajax slechts één procent kans om ten koste van Real Madrid de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De Amsterdammers stuntten in de Spaanse hoofdstad en bereikten door een 1-4 zege de laatste acht van het toernooi. De Portugees complimenteert Ajax met de overwinning op zijn voormalige club, maar plaatst wel een kanttekening bij het succes van de Eredivisionist.

De Ajax-stunt zag Mourinho - ook gezien zijn prognose - niet aankomen. "Ajax heeft een jong team met een mooie speelstijl, maar ze zijn vaak niet slim genoeg om te concurreren met de Europese topclubs", zegt Mourinho bij On The Touchline. "Twee jaar geleden speelde ik met Manchester United de Europa League-finale tegen Ajax. Toen zag ik precies wat ik verwachtte: een goed, technisch uitstekend team, maar wel een beetje naïef."

In het heenduel met Real Madrid zag Mourinho Ajax' naïviteit terug. "Ajax was sterk en gaf Real problemen, maar ze maakten ook fouten die door Real werden afgestraft. Maar ze hebben de ploeg uitgeschakeld die drie keer op rij de Champions League heeft gewonnen, daar verdienen ze alle credits voor", aldus de Portugees, die in buitenlandse media genoemd wordt als belangrijkste kandidaat om in Madrid Santiago Solari op korte termijn te vervangen.

Hoewel Mourinho complimenteus is over Ajax, verwacht hij niet dat de formatie van trainer Erik ten Hag de succesvolle Europese campagne kan voortzetten. "Manchester City draait een goed seizoen, maar ze hebben enorm veel geluk met de loting. In de groepsfase hadden ze het niet lastig, nu spelen ze tegen Schalke en in de kwartfinale zullen ze wel Ajax of FC Porto treffen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen