De Waard wil nieuwe voorzitter van KNVB worden

8 maart 2019, 11:54   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 16:57

Pieter de Waard heeft zich verkiesbaar gesteld voor het voorzitterschap van de KNVB. Vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn treedt Michael van Praag eind 2019 af. Afgelopen woensdag verstreek de sollicitatietermijn en tot dusverre is alleen van De Waard bekend dat hij Van Praag wil opvolgen.

De Waard, al twaalf jaar directeur van Telstar, heeft gelijkheid hoog in het vaandel staan en staat voor onder meer een eerlijkere verdeling van het geld. "De top, Ajax en PSV met name, krijgt het steeds beter. Voor dat establishment is de laatste jaren goed genoeg gezorgd. Nu zijn de andere clubs aan de beurt", vertelt de excentrieke Telstar-directeur in De Volkskrant.

De Waard wil volgens het ochtendblad de 'Robin Hood' van het Nederlandse voetbal zijn. Zo wil hij het amateurvoetbal (meer) de helpende hand toesteken. "Als directeur van Telstar, met al zijn problemen, voel ik wat de amateurs voelen. In zekere zin ben ik een prof met amateurproblemen", gaat hij verder.

De directeur wil bijvoorbeeld dat internationals geen of minder premies opstrijken. "En het geld dat beschikbaar komt, beter verdelen over mannen en vrouwen. Ongeveer zoals in Noorwegen, waar ze de beschikbare premie- en sponsorgelden in één pot stoppen en gelijk verdelen onder de internationals."

Een achtkoppige commissie zal de meest geschikte kandidaat naar voren schuiven. In principe wordt op 27 mei de nieuwe voorzitter bekendgemaakt.

?Lees het hele interview in De Volkskrant

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen