In alle euforie bekeek Ten Hag in vliegtuig de beelden van Fortuna

8 maart 2019, 15:40

Al in het vliegtuig van Madrid naar Amsterdam bekeek Erik ten Hag de beelden van Fortuna Sittard, de aanstaande tegenstander van Ajax. "Dat kan thuis ook, maar dan heb ik ook quality time en kan ik de focus ergens anders op leggen', sprak de Ajax-trainer vrijdag op de persconferentie. Verder ging het uiteraard ook over de prachtige overwinning in de Spaanse hoofdstad. 

Uiteraard keek Ten Hag ook de wedstrijd tegen Real Madrid terug. "Grote delen heb ik bekeken. En dan valt er altijd een kanttekening te maken. Dit soort tegenstanders brengen problemen aan de orde die je niet elke wedstrijd op je bord krijgt. Daar gaan we wat mee doen. Juist van dit soort wedstrijden leren wij. Nu is de grote uitdaging om ons te focussen op zondag."

Heel Ajax leeft deze week op een roze wolk. De Amsterdammers behoren tot de beste acht van Europa en dus kon de vraag niet uitblijven: kan Ajax de Champions League winnen? "Zover willen we niet denken, we gaan stap voor stap en kijken wat eruit rolt. Dit heeft ons zeker vertrouwen gegeven, we kunnen van grote ploegen winnen. Als we een volgende stap kunnen zetten, kunnen we wellicht nog een ronde verder komen."

Het maakt het contrast groot bij Ajax. De kwartfinalist verloor bij Heracles Almelo (1-1) en Feyenoord (6-2) en speelde gelijk tegen sc Heerenveen (4-4). "Ik heb nooit een ploeg meegemaakt ie een heel seizoen crescendo loopt. Er zitten altijd golfbewegingen in. Het gaat erom hoe je daarmee omgaat, en weet waar de oplossingen liggen. Je moet het zien om te buigen. Dat hebben we gedaan en moeten we nu voortzetten."

Op wat pijntjes na is Ajax blessurevrij teruggekeerd uit Madrid. Of Ten Hag zondag tegen Fortuna voor dezelfde elf kiest, valt te bezien. De trainer moet bekijken wat nodig is tegen de Limburgers. Ook al maakte Dusan Tadic in Madrid een geweldige indruk. "Hij zei dat het zijn beste wedstrijd ooit was. Dat is een mooi compliment voor hem zelf, maar ook voor het totale team. Spelers kunnen continu grenzen verleggen. Meerdere spelers deden dat, maar zeker Dusan Tadic."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen