Van Bommel: "Als je ver komt in Europa, blijf je fit"

8 maart 2019, 14:20   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 15:57

Met enige jaloezie keek Mark van Bommel naar de Europese wedstrijden van deze week. In tegenstelling tot concurrent Ajax kent PSV enkel competitieverplichtingen. "Als je zoveel wedstrijden speelt, doe je overal mee om de prijzen en dat is toch het mooiste dat er is?", aldus de trainer van de Eredivisie-koploper.

"Het waren mooie wedstrijden om naar te kijken. Voor Nederland is de prestatie goed", zegt Van Bommel op het clubkanaal van PSV over de zege van Ajax op Real Madrid. Dat PSV minder wedstrijden speelt dan Ajax is volgens de oefenmeester van de Eindhovenaren geen voordeel. "Hoe vaker je speelt, hoe beter het is. Je blijft dan in een ritme. Doordat je doordeweeks niet speelt, moet je anders trainen. Als je ver komt in Europa, blijf je fit. Hoe mooi is het om zo vaak te voetballen? Konden wij dat maar."

Voor PSV wacht zaterdag de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, waarin de geschorste Hirving Lozano ontbreekt. "Ik verwacht dat zij heel verdedigend gaan spelen", blikt Van Bommel vooruit. "Zij zitten in een heel moeilijke fase, maar dat betekent niet dat we zomaar even winnen. Laat staan dik."

Lees ook: In alle euforie bekeek Ten Hag in vliegtuig de beelden van Fortuna

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen