Van den Brom: "In deze fase van het seizoen moet het gebeuren"

8 maart 2019, 14:23

AZ maakt zich op voor een spannend slotstuk van het seizoen. De club uit Alkmaar heeft de aanval geopend op de derde plaats van Feyenoord en gaat de komende tijd alles in het werk stellen om de concurrent op de ranglijst te passeren. "Het worden mooie weken", voorspelt John van den Brom.

De trainer blikt via de officiële kanalen van AZ vooruit op de komende periode. "In deze fase van het seizoen moet het gebeuren. We willen zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie. We zitten Feyenoord op de hielen. Uiteindelijk willen we ze ingehaald hebben", vertelt Van den Brom, die zondag met AZ op bezoek gaat bij PEC Zwolle.

Toen de clubs elkaar de laatste keer troffen, stond John van 't Schip nog aan het roer in Zwolle. Inmiddels is Jaap Stam - van wie deze week bekend werd dat hij komende zomer overstapt naar Feyenoord - de hoofdtrainer van de Overijsselse club. "Onder hem is PEC anders gaan spelen: veel agressiviteit, minder in de zone en meer koppeltjes op het veld. En Younes Namli is van de aanval naar het middenveld verhuist", weet Van den Brom.

Tegen de Zwollenaren kan Van den Brom over een nagenoeg fitte selectie beschikken. Van de vaste kern is alleen Myron Boadu er nog niet bij. "De revalidatie van Myron gaat goed, maar ik durf niet te zeggen wanneer hij weer inzetbaar is. Hij is zo ongeduldig als wat, dat is mooi om te zien. Als het aan hem ligt zou hij als spelen, maar het moet wel verantwoord zijn. Ook bij hem moeten we de factor tijd respecteren", besluit de trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen