Meer heibel bij NAC Breda: Mets van training gestuurd

8 maart 2019, 15:17

Het rommelt aan alle kanten bij NAC Breda. Achter de schermen is het onrustig en op sportief vlak bevindt de club zich in zwaar weer. NAC is gebaat bij rust, maar de voorbereiding op het uitduel met PSV is niet vlekkeloos verlopen. Mitchell van der Gaag heeft op de afsluitende training Karol Mets weggestuurd.

De verdediger uit Estland heeft een vertrekwens en werd afgelopen weekend tegen Vitesse buiten de selectie gelaten. Mets keerde na een gesprek met Van der Gaag terug in de groep, maar heeft het voor een tweede keer vergooid. Komend weekend zal Mets geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

"Als je zegt: streep onder, ik heb een fout gemaakt en ik had het niet op die manier moeten doen, dan is dat ook zo. Daar ben ik vrij makkelijk in. Dan moet ik niet meer zeuren, maar dan moet een speler ook niet meer zeuren", aldus Van der Gaag tegen BN De Stem. "Maar als we weer verder gaan en je laat twee verschillende dingen zien, dan zeg ik: 'ga maar lekker naar binnen, want dit werkt niet.' Het is niet schokkend, het is wat je uitstraalt. Lichaamstaal vind ik redelijk belangrijk."

Over-mijn-lijk-mentaliteit

Intussen moet NAC snel beginnen met het veroveren van punten, wil het een roemloze aftocht naar de Eerste Divisie afwenden. De hekkensluiter van de Eredivisie pakte na de winterstop nog maar twee punten en ziet de concurrentie steeds verder uitlopen. De laatste nederlaag tegen Vitesse (4-1) doet van der Gaag nog steeds pijn.

In Arnhem leidde NAC na een helft spelen met 0-1, maar in het tweede bedrijf ging het mis voor de geplaagde club. Tien minuten na rust viel de gelijkmaker en in het laatste kwartier prikte Vitesse er nog eens drie bij. "Als je met 1-0 voor staat, kun je niet zo makkelijk de 1-1 tegen krijgen. De over-mijn-lijk-mentaliteit, het is een containerbegrip, maar dat mis ik wel", zegt hij in gesprek met NAC TV in aanloop naar de loodzware uitwedstrijd tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen