Ranieri nieuwe trainer van Kluivert en Karsdorp in Rome

8 maart 2019, 16:40   Bijgewerkt: 8 maart 2019, 18:02

AS Roma heeft Claudio Ranieri aangesteld als nieuwe trainer. De Italiaan tekent een contract tot aan het einde van dit seizoen en is zodoende de opvolger van Eusebio Di Francesco, die eerder deze week werd ontslagen nadat de ploeg werd uitgeschakeld in de Champions League. Hij heeft met Justin Kluivert en Rick Karsdorp twee Nederlanders in de Romeinse selectie. 

Dat meldt AS Roma via de officiële kanalen. Ranieri werd afgelopen maand ook ontslagen, maar dan bij Fulham. Daar kon hij de degradatiestrijd niet winnen en moest daarom vertrekken bij de Premier League-club. Eerder was hij al trainer bij AS Roma, tussen 2009 en 2011. Destijds eindigde hij na een knappe inhaalrace nog op de tweede plaats.

"We zijn verheugd om Claudio Ranieri thuis te mogen verwelkomen", zei clubvoorzitter Jim Pallotta. "We willen ons dit seizoen nog graag kwalificeren voor de Champions League. Om deze reden hebben we Claudio aangesteld. Hij kent de club, is in staat om de spelers te motiveren en is zeer enthousiast over de uitdaging." AS Roma staat momenteel op de vijfde plaats in de Serie A, met drie punten achter op nummre vier Internazionale.

Ranieri is een zeer ervaren coach, die onder andere Napoli, Fiorentina, AS Roma, Valencia, Atlético Madrid, Chelsea, Juventus en Internazionale onder zijn hoede had. Zijn bekendste club is echter Leicester City, met wie hij in 2016 de Engelse titel pakte. Ondanks deze krankzinnig knappe prestatie werd hij nog geen jaar later alweer ontslagen bij The Foxes. "Claudio is niet alleen een Roma-fan, geboren en getogen in de hoofdstad, maar het is een van de meest ervaren coaches in het voetbal", aldus directie-lid Francesco Totti.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen