Santoni vond ontslag bij Almere City 'teleurstellend en verrassend'

8 maart 2019, 20:26

FC Almere City-trainer Michele Santoni vond zijn ontslag moeilijk te verkroppen. Desondanks wil hij geen kwaad woord kwijt over zijn oude werkgever, door wie hij afgelopen week - ondanks vier zeges in de laatste vijf duels - op non-actief werd gezet. Tegenover Omroep Flevoland schreef hij een open brief.

'De emoties van teleurstelling en pijn die onlosmakelijk verbonden zijn aan een voor mij verrassend en moeilijk te accepteren ontslag overheersen op dit moment, maar ze doen niets af aan de trots die ik vanaf mijn eerste dag bij Almere City FC heb gevoeld om trainer te mogen zijn van deze mooie club', schrijft hij.

Hoewel hij ook 'zware en leerzame' momenten had tijdens de terugval van de club, die na acht speelrondes nog bovenaan stond, was de weg omhoog weer ingezet. Het ontslag doet de coach daarom ook pijn, al wilde hij zijn boosheid niet echt uiten. 'Op dit moment van verse sentimenten, die bepaald worden door de wond die het ontslag in mij heeft aangebracht, is het voor mijzelf zaak mij te beheersen en niet in te gaan op de veronderstelde tekortkomingen die door de directie publiekelijk werden aangevoerd als reden voor mijn ontslag', aldus Santoni in zijn brief, die hij wel positief eindigt.

'Voorbij de diepe en pijnlijke teleurstelling dat de leiding van de club meende mij te moeten ontslaan wil ik de fans, de collega's op kantoor en de mensen in de staf die mij trouw bleven, veel succes wensen in de laatste maanden van het seizoen waarin voor 'mijn cluppie' nog veel moois te bereiken is', schrijft de coach tot slot.

Lees hier de volledige brief van de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen